Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Napi négy órára nyit ki a székkutasi teleház

Székkutas - Az egy hónapos nyári kényszerszünet után szeptember 3-án kinyit a székkutasi teleház. Az év végéig azonban csak fél műszakban, vagyis hétköznaponként négy órában tudják fogadni az ügyfeleket, mivel az önkormányzat megvonta a támogatást.
Az egy hónapos nyári kényszerszünet után szeptember 3-án kinyit a székkutasi teleház. Az év végéig azonban csak fél műszakban, vagyis hétköznaponként négy órában tudják fogadni az ügyfeleket, mivel az önkormányzat megvonta a támogatást. A teleházat működtető egyesület és a község vezetője a jövő héten ül le tárgyalni.

Továbbra is bizonytalan a székkutasi teleház jövője. Korábban már beszámoltunk arról, hogy az önkormányzat megvonta a támogatást, elbocsátotta a ház vezetőjét. Ezek miatt augusztus elsejétől szeptember elsejéig kényszerszünetet tartanak.

Megkerestük a teleházat üzemeltető Székkutasért Egyesület elnökét, Vígh Viktort. A község korábbi polgármestere ugyanis június végén azt nyilatkozta, hogy kérdéses a ház őszi nyitása.

– Egyesületünk összehívott egy rendkívüli közgyűlést, amelyen megtárgyaltuk a teleház további sorsát. Mivel anyagi forrásaink igen szűkösek, így arról határoztunk, hogy szeptember 3-án, vagyis hétfőn kinyitunk ugyan, de csak fél műszakban tudjuk fogadni az ügyfeleket december végéig – mondta az elnök.

Korábban ugyanis délelőtt tíz és dél között, majd az egyórás ebédszünet után este hatig üzemelt a teleház. A mostani fél műszakban viszont mindössze délutánonként, s akkor is csak négy órában tart nyitva. Egyelőre csak hétköznapokon, mert a szombati üzemelés külön költséget jelentene.

Az egyesület szilveszterig azt figyeli, vajon a kutasiaknak megfelel-e ez az új, csökkentett nyitvatartási rend. Ha igen, akkor jövőre is szeretnék folytatni a teleházas munkát. Ehhez azonban az szükséges, hogy megfelelő anyagi forrás álljon a rendelkezésükre.

Jelenleg nincs olyan pályázati lehetőség, amely a teleházak működési költségeit finanszírozná. Ennek ellenére folyamatosan keresik a pályázati kiírásokat. Most azonban az a legfontosabb, sikerüljön nekik megállapodni az önkormányzattal.

Varga Sándor polgármester elmondta, várja az egyesület vezetőségét, hogy megbeszéljék a továbbiakat. Az önkormányzatnak egyáltalán nem célja, hogy végleg megszűnjön a teleház, vagy átvegyék a működtetését az egyesülettől. A teleház továbbra is a kultúrház egyik helyiségében található, s a község eddig sem, s a későbbiekben sem kér teremhasználati díjat az egyesülettől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincsesházat mentett a Táltos-Iskola

Hódmezővásárhely - Csődbe ment az országos iskolahálózatot fenntartó Kincsesház Alapítvány, mely… Tovább olvasom