Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Nappali kórház lehet Kakasszéken

Kakasszék - Emelt szintű hotelszolgáltatással várják a pácienseket a kakasszéki gyógyintézetben, ahol 20 ágyas nappali kórházat is kialakítanának.
20 ágyas nappali kórház kialakítását tervezi a vásárhelyi Erzsébet-kórház a kakasszéki gyógyintézetben. A 40–50 millió forintos beruházást pályázati segítséggel valósítanák meg. Az épület padlásterében kapna helyet az új szolgáltatás – tudtuk meg Sonkodi Gábortól. Az osztályvezető főorvos elmondta: a betegek a fizikoterápiás kezelés után a nappali kórházban pihenhetnek, majd délután hazamehetnek. Ezzel több pácienst tudnának ellátni, s a 2 hónapos várakozási idő is rövidülne.

A gyógyintézet rehabilitációs osztálya jelenleg 99 ágyas, míg a reumatológiai részlege 17. A két évvel ezelőtti egészségügyi reform kapcsán ez utóbbi számát jelentősen, 28 ággyal lefaragták. A csökkentett reumatológiai kapacitásra viszont a korábbi 61 ezerről 170 ezer főre bővült az ellátási körzet.

Az épület padlásterében kapna helyet az új szolgáltatás. 40–50 millió forintra pályáznak. Fotók: Tésik Attila
Az épület padlásterében kapna helyet az új szolgáltatás. 40–50 millió forintra pályáznak.
Fotó: Tésik Attila

A gyógymedence felújítására is pályázik az intézmény. 20 millió forintot költenének a burkolat, a korlátok, a fogódzók cseréjére, és új zuhanyzókat alakítanának ki. Korszerűsítenék a betegemelő liftet és a súlyfürdő berendezést is. Az emelt szintű hotelszolgáltatást viszont már most igénybe vehetik a páciensek Kakasszéken. Négy kórteremben külön fürdőszoba, vécé és kábeltelevízió szolgálja a betegek kényelmét. A emelt szintű hotelszolgáltatásért 2 hétre 30 ezer forintot, 3 hétre pedig 45 forintot kell fizetniük a pácienseknek.

Olvasóink írták

 • 4. Manyi61 2009. július 09. 06:20
  „Jó ötletnek tartom a cikkben leírtakat. Arról is kellene szólni, hogy az intézethez vezető út mikor kerül felújításra, illetve hogyan kívánják könnyebbé tenni az intézmény megközelítését - tömegközlekedési eszközzel.
  Nincs mindenkinek autója.”
 • 3. cipész 2009. július 07. 18:20
  „A nyugdíjunk nem lenne elég a hotel szolgáltatásért.Én 88-óta vagyok mozgáskorlátozott . Kétszer voltam kint, de mind a kétszer mentő vitt mert nem tudtam menni. Azt nem írják, hogy a kezelés után hogy mennek haza a betegek.”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. július 07. 16:15
  „Hát én is visszatérő tőrzsvendég vagyok már tizenéve.Sajnálattal látom hogy már Kakaszéket is elérte a piszkos anyagiak által nyújtott plussz szólgáltatás.És nagyon félek hogy az is fog majd az uralkodóvá válni.Mi úgy nevezett kispénzűeknek illetve rokkantnyugdíjasnak majd bizony elérhetetlenné fog válni a gyógykezelés.Bizony a pénz a legnagyobb úr a világon.Már csak remélni tudom hogy nem lessz igazam.”
 • 1. dmdmdm 2009. július 07. 12:45
  „"A emelt szintű hotelszolgáltatásért 2 hétre 30 ezer forintot, 3 hétre pedig 45 forintot kell fizetniük a pácienseknek. "

  Akkor már inkább a 3 hét!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügettek, vágtattak a kis lovasok

Hódmezővásárhely - „Mindig lovagolni akarok!" – jelentette ki szombaton Vásárhelyen a… Tovább olvasom