Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Nappali kórház lesz a padlásból Kakasszéken

Kakasszék - A Kakasszéki Gyógyintézetben már kevés volt az ágy, 100 napos várólistával dolgoztak. Ezen a helyzeten mindenképpen változtatni kellett – jelentette ki a csütörtöki bejáráson a Kakasszéki Gyógyintézetben Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere.
Kiemelte, hogy a régiós funkciót betöltő gyógyintézet egyedülálló lehetőségekkel rendelkezik. A betegek intézeten belül komplex mozgásszervi rehabilitációban részesülnek. A kezelésekhez a gyógyvíz is rendelkezésre áll. A nappali kórház révén az eddiginél több beteget láthatnak el, a jövőben lehetőség nyílik Kakasszéken a sportsérülések rehabilitációjára is.

A kakasszéki gyógyintézet, amelynek a tetőterében 19 ágyas nappali kórházat alakítottak ki . a szerző felvétele
A kakasszéki gyógyintézet, amelynek a tetőterében 19 ágyas nappali kórházat alakítottak ki . a szerző felvétele

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója elmondta: a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi partnerségben 11 intézménnyel közösen pályázott rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére. Az összességében 2 milliárd 502 millió forintos pályázati forrásból a Kakasszéki Gyógyintézet 407 millió 218 ezer forint támogatást kapott. – Ebből az összegből 19 ágyas nappali kórházat alakítottunk ki a gyógyintézet padlásterében. Vizsgálókat, tornatermet, kezelőhelyiségeket, oktató-tárgyaló termet, öltözőket is építettünk. Az új szolgáltatás hét dolgozónak jelent majd munkahelyet. Fejlesztjük az orvosi eszközparkot, szakmai képzéseket is szervezünk a pályázati támogatás jóvoltából – sorolta a főigazgató. Az új szárnyban a jövő év elején kezdődhet a betegek ellátása.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előkészítették az elkerülő út építését

Készült megvalósíthatósági tanulmány, a közgyűlés a nyomvonaltervek közül elfogadta a legmegfelelőbbet. Tovább olvasom