Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Narancssárgába öltözött Vásárhely

A büntetett város nem csupán túlélte az elmúlt négy esztendőt, hanem fejlődött is – mondta tegnap délután Orbán Viktor Vásárhelyen. A Kossuth téri Fidesz-nagygyűlésen Lázár János polgármester azt hangoztatta, hogy a jelenlegi kormány a lábát is beletörölte a városba.
Orbán Viktor Martonosi Györggyel a makói fórumon. Fotó: Karnok Csaba
Már jóval a meghirdetett fél kettes kezdés előtt szinte megtelt a vásárhelyi Kossuth tér tegnap délután. A Fidesz-MPSZ elnökére, Orbán Viktorra várakozóknak narancssárga lufikat osztogattak az aktivisták. A tér Andrássy utcai sarkán felállított asztaloknál pedig 500 forintért orbános kitűzött vehettek maguknak az érdeklődők. A Fidesz-zászlót hatszáz, a kisebb nemzeti lobogót ezer, a nagyobbat pedig kétezer forintért árulták.

Lázár János és Orbán Viktor
Elsőként Csete György lépett színpadra. A neves építész kifejtette, hogy Magyarországon nem csupán Sopron, hanem Hódmezővásárhely is megérdemli a hűség városa nevet, hiszen egyedülálló módon kiállt a határon túli magyarokért.

Lázár János polgármester beszédében kifejtette, hogy a jelenlegi kormány nem tekinti partnernek Vásárhelyt. Ugyanis a várost nem csupán bünteti, hanem a lábát is beletörölte. Lázár egy tízpontos programot adott át Orbán Viktornak; a város e témákban kéri a párt segítségét.

A nagyobbik ellenzéki párt vezetőjét óriási üdvrivalgás fogadta. Mondatait többször lelkes taps, éljenzés szakította félbe. Arra kérte a vásárhelyieket, hogy minél többen menjenek el szavazni április 9-én. – Vásárhely nem csupán túlélte ezt a négy esztendőt, hanem fejlődött is – kezdte beszédét Orbán. A volt miniszterelnök szerint nálunk a rendszerváltás bajnokai nem munkások, hanem spekulánsok, akik jó időben voltak jó helyen.

Kifejtette: a magyar gazdaság kettéhasadt, s hazánkban 750 ezer embernek nem biztos a megélhetése. A Fidesz elnöke szerint nem csupán kormányváltásra van szükség, hanem egy rossz szemlélet ellen is kell küzdeni. Ugyanis a jelenlegi kormány idegen tőkének játszotta ki az országot. – Magyar lábon álló gazdaságra van szükségünk, nagy szerepük kell, hogy legyen a hazai kis- és középvállalkozásoknak is – folytatta.

Orbán véleménye szerint az országban nincs megosztottság, mert okos ember nem csupán bal és jobb, hanem két kézzel dolgozik. Meghirdette nemzetegyesítő programját, melyre építeni szeretnék Magyarország jövőjét a következő négy esztendőben.
Beszéde után színművészek, énekesek szórakoztatták a vásárhelyieket, majd az Edda Művek adott koncertet.


Orbán Martonosit ajánlotta Makónak

Makón a Deák Ferenc utcai parkolóban, közel kétezer ember előtt beszélt Orbán Viktor. Többek között azt mondta: az új kormánynak meg kell becsülnie a vidéket, a falvakat. Minthogy maga is egy ezernyolcszáz lelkes községben nőtt fel, pontosan tudja, milyen értéket képvisel a vidék és a mezőgazdaság – ellentétben a jelenlegi kormány tagjaival, akik úgy gondolják, elég bankkártyát dugni a termőföld repedésébe, és kész veknit kapnak. Kijelentette, hogy a magyar termőföld nem lesz eladó. A hazai piacot meg fogják védeni, az ország pedig nem lesz a külföldről érkező élelmiszerszemét fogyasztója. Hozzátette: minden kis faluban lesz legalább alsó tagozatos általános iskola és posta – a cél az, hogy vidéken is elérhető legyen minden olyan szolgáltatás, ami a nagyvárosokban természetes. Martonosi Györgyöt, aki többek között a makói kórház rekonstrukciójának folytatásához, az M43-as megépítéséhez és a munkanélküliség csökkentéséhez kérte segítségét, Orbán Viktor azzal ajánlotta a választók figyelmébe, hogy nála jobb, becsületesebb és odaadóbb híve nem lehet Makónak és térségének a parlamentben. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezreknek énekelt Zorán Vásárhelyen

Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni tegnap este a vásárhelyi sportcsarnokban: a lapunk által… Tovább olvasom