Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Ne szállj be idegen autóba!

Csongrád megye - A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a közösségi médiából értesült arról, hogy a város egyik általános iskolája előtt egy ember „tesiző gyereket akart a kocsijába csábítani".
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Azonnal felvették a kapcsolatot az oktatási intézménnyel. A tanárok elmondása szerint szerdán egy személyautó állt meg az iskola előtt, az abban ülő férfi megszólított két iskolás lányt és megkérdezte tőlük, elvigye-e őket. A lányok ezt visszautasították, a férfi elhajtott. Szabálysértés és bűncselekmény nem valósult meg. Hasonló eset történt Bordányban is. A település polgármestere jelezte a helyi körzeti megbízottnak, hogy szeptember 19-én délután és 20-án délelőtt egy-egy gyermeket szólított meg egy autós és megkérte őket, szálljanak be mellé. Mivel egyik gyermek sem tett eleget a kérésnek, a férfi tovább ment. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a szülők és a nevelők szubjektív biztonságérzetének növelése, valamint a közvélemény megnyugtatása érdekében intézkedett, hogy a járőrútvonalak gyakrabban érintsék a megye oktatási intézményeinek környékét. A rendőrség kéri a szülőket, hogy gyermekeiknek mondják el: idegenek autójába ne szálljanak be, hanem azonnal szóljanak tanáruknak vagy olyan felnőttnek, akiben megbíznak. A rendőrség kéri a pedagógusokat és a lakosságot, hogy amennyiben hasonló eset jut tudomásukra, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívószámot.

Olvasóink írták

 • 18. deka79 2013. október 12. 20:51
  „az a helyzet,hogy valojában nem is igy volt... az egyik érintett szülő vagyok... de szerintem nem fogják ezt a hozzászólást leadni....”
 • 17. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. szeptember 28. 10:21
  „Mint tudjuk, rendőrök addig nem avatkoznak be amíg "nem folyik vér", nem történik bűncselekmény.
  Ok, de akkor mi közük van, ha rálóg 1cm-re a kocsi eleje a megállni tilosra, mi köze van, ha nem kötöm be maga vezetés közbe (beszoktam)?
  Ugyanúgy, ahogy cigánybűnözőket se vizsgálnak amíg nem érkezik állampolgári bejelentés (nevét adja hozzá!!!)
  Kössük akkor a vezetés közbeni telefonálásomat is állampolgári bejelentéshez.”
 • 16. Mjuriele 2013. szeptember 28. 09:30
  „a szülö találjon ki és beszéljen meg a gyerekkel egy közös jelszót, így megakadályozható a tragédia!”
 • 15. északmagyar 2013. szeptember 27. 20:42
  „"idegenek autójába ne szálljanak be, hanem azonnal szóljanak tanáruknak vagy olyan felnőttnek, akiben megbíznak."

  Sőt, olyanokéba se szálljanak be, akikben megbíznak ha a terv az volt, hogy:

  1, Vmelyik szülő venné fel őket
  2, Tömegközlekedési eszközzel (de hülye szó, jáááj!) mentek volna haza.

  Ha apu barátja azt állítja, hogy ma apu kért meg, hogy vigyen haza, mellesleg jól áll ez a szoknya: szintén nem szállunk be a kocsiba.
  A nemi erőszakok igen jelentős hányadát ismerős követi el, nem mellesleg.”
 • 14. Roland1000 2013. szeptember 27. 19:00
  „"Szabálysértés és bűncselekmény nem történt." Ez volt abban a cikkben is, ami arról a nőről szól, aki gyerekeket akart elcsalni az óvodából. Mi az, hogy nem történt semmi? Ez most komoly? Hát meg kéne már keresni és meg kéne kérdezni ezeket a..., szóval őket, hogy miért, hova, stb..! És azt nem értem, hogy miért van az, hogy sem a diákok, sem a tanárok nem nézik meg pl. a rendszámot. Olyan, mintha ezen a Földön az emberek egyre kevesebb agysejtet birtokolnának...”
 • 13. DOOMER 2013. szeptember 27. 14:12
  „"A lányok ezt visszautasították, a férfi elhajtott. Szabálysértés és bűncselekmény nem valósult meg."

  "A rendőrség kéri a pedagógusokat és a lakosságot, hogy amennyiben hasonló eset jut tudomásukra, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívószámot."

  én ezt nem értem. ha hívni kell a segélyvonalat ilyen esetben, akkor nem valósult meg valami mégis, legalább ráutaló magatartás szintjén? ha a kétajtós szekrény este azzal fogad a kapualjban, hogy nem akarsz-e neki önként pénzt adni, akkor vajon megvalósít-e azzal valamit?”
 • 12. Horthyszobor 2013. szeptember 27. 13:56
  „Jó volna észbe kapnia a hatóságnak. Addig amíg nem késő! Rengeteg gyermek tűnik el nyomtalanul, prostitúció, szervkereskedelem áldozatai lesznek. Nem szabad hagyni!!! Gyermekeink élete az nem játék és jogszabályi csűrés csavarás!!!”
 • 11. zsozso64 2013. szeptember 27. 13:15
  „Nekem ez azért nem igazán kerek!!! A tesiző kislányok -gondolom- a "szervezetten" minden nap kötelező tornaórát (jobb , és tornaterem híján) az utcán kénytelen-kelletlen eltöltő kisdiákokra értik! Mikor kiborult a bili, és a szülők rákérdeztek az iskolára.... -gondolom- a tornaórát tartó tanerők beszámoltak az esetről...! Sem rendszám, sem időpont, sem autótípus, sem semmi, ami nem hallomásból jutott volna a tudomásukra??? Azért az megérne egy próba pert, megvalósulna-e ilyen esetben az iskola fenntartó, törvényhozó..stb. felelőssége gondatlan veszélyeztetés bűncselekményben? Legalább mint bűnsegédi bűnrészes...!!! De az is lehet, jobb ha a kislányok még most megtanulják miféle veszedelmek leselkedhetnek rájuk, mielőtt pár év múlva majd, rájuk nem támad egy vak komondor..?? Persze nem is értem mit rázzuk itt a lábunk mikor megmondták... nem is történt semmi!!”
 • 10. +36 2013. szeptember 27. 12:43
  „"Szabálysértés és bűncselekmény nem valósult meg. "

  <moderálva>”
 • 9. Fatboy35 2013. szeptember 27. 11:42
  „Szeretnék találkozni egy kamaszlányt furgonjába tuszkoló <moderálva>.”
 • 8. Én2 2013. szeptember 27. 11:28
  „Hírös város Vásárhely mostanában meg különösen.”
 • 7. IVY 2013. szeptember 27. 10:54
  „Ilyen cukrosbácsik mindig is voltak és lesznek is.....
  Emlékszem, anno a megboldogult ´80as években a Gombába jártunk tesis DSK-ra. Ott is volt egy idősebb fazon, aki folyton a thermal medencében üldögélt és letolt gatyában lebegtette a pélót...:) Bekóstolt több osztálytársamat, de csak fiúkat. Mert hogy meleg volt a lelkem! :)”
 • 6. _csutak_ 2013. szeptember 27. 10:01
  „A Kelbelsberg Intézményfenntartó Központ Szegedi Tankerületének a vezetőjéről kaptam egy alaki hibáktól hemzsegő választ, melyben közlik, hogy az unokám a nagyapa, amely válasz szerint a portásnak semmi dolga azokkal a látogatókkal akik délután fél négykor gyereket visznek kis az iskolából.
  Szóval a felügyelőséget vezető asszony szerint ők nem felelősek a gyerekekért!
  No ennek azért majd a hatóság is utána jár.
  Örülök a cikknek, mert ezek szerint van aki még aggódik a gyerekekért és nem csak a pedofilok szereik őket!”
 • 5. killust 2013. szeptember 27. 09:00
  „"Szabálysértés és bűncselekmény nem valósult meg. " Varázsszó , és ejtve az ügy!”
 • 4. l3xi 2013. szeptember 27. 08:51
  „Gyerekeket a szülőkön keresztül lehet (kizárólag) kérdezni, segíteni!”
 • 3. kakoszeged 2013. szeptember 27. 08:48
  „De mi van, ha csupán jó szándékból megkérdezte, hogy elviheti-e őket egy darabon? Én is álltam már meg így idős néninek a szakadó esőben, hogy ha Szegedre jön, elviszem. Nem erőszakoltam meg a végén...”
 • 2. mivan? 2013. szeptember 27. 08:38
  „Nem tudom hova tart ez a világ! Csak a gyerekek ( akármekkora és idős) felkészítésével lehet ezt kiküszöbölni. Nem szabad szégyelni el kell futni vagy hangosan kiabálni stb..”
 • 1. geza 2013. szeptember 27. 07:52
  „Fényes nappal, iskolába menet támadtak meg három 13 éves kamaszlányt Debrecen egyik forgalmas kereszteződésében. Egyiküket egy középkorú férfi megragadta, majd felszólította, hogy mindhárman szálljanak be a furgonjába. A lányok ijedtükben elfutottak. Mindez a reggeli csúcsforgalomban, a járókelők szeme láttára történt, de senki nem avatkozott közbe. A megtámadott lány édesanyja feljelentést tett a rendőrségen, iskolájuk igazgatója pedig óvatosságra intette a szülőket. A rendőrség a történtek ellenére nem rendelte el a nyomozást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkalmassági vizsga lovaknak

Fontos a lovak alkalmassági vizsgája, örül, hogy szeptembertől szabályozták a lovasterápia feltételeit – mondta Kissné Hatvani Erika. Tovább olvasom