Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Négy polgármesterjelölt Székkutason

Székkutas - Népszerű a székkutasi polgármesteri szék, amelyre négyen pályáznak az októberi önkormányzati választáson: Varga Sándor, Vígh Viktor, Mózes Sándor és Szél István.
– Szeretném folytatni a megkezdett munkát – mondta a község jelenlegi vezetője, az első ciklusát töltő 57 éves Varga Sándor –, vannak befejezetlen projektek, s ősztől is van bőven tennivaló. Megoldásra vár a szennyvízcsatornázás és a szemételhelyezés, valamint az ivóvíz minőségét javító program. De fontos az utak aszfaltozása is, ami pályázatfüggő. Csak olyan projektben vehetünk részt, ahol maximum 10 százalék önrészt kell biztosítani. Annál többet nem tudunk előteremteni.

Vígh Viktor (53) nyolc éven keresztül, 1998-tól 2006-ig irányította Székkutast. Az egykori polgármester elmondása szerint sokan megkeresték, hogy indul-e ősszel a választáson.

– Igennel válaszoltam, mert úgy látom, több probléma is akad. Nem jó, hogy Varga Sándor Vásárhelyen él, az is elfogadhatatlan, hogy 50 millió forintos forráshiánnyal fogadták el a költségvetést, napi megélhetésre, működésre nem szabad hitelt felvenni. Munkahelyeket kell teremteni, és elkerülni azt a nyilvánvaló törekvést is, hogy Vásárhely bekebelezze Székkutast. Arra is figyelni kell, hogy a község életével kapcsolatos döntésekben ne játszhasson szerepet a pártpolitika – mondta Vígh Viktor.

Mózes Sándor (36) vállalkozó, a helyi Dél-alföldi Porcelán Kereskedőház Kft. ügyvezetője, tulajdonosa azért száll harcba a polgármesterségért, mert ahogy fogalmazott: „20 éven keresztül semmi sem történt a faluban". – A vendéglátással a középpontban új munkahelyeket szeretnék teremteni. A fiatalokat Székkutason kell tartani. A fejlesztésekhez minden pályázati lehetőséget ki kell használni. Ha megválasztanak, sokat kell majd dolgozni, de gazdasági előrelépéssel párosulhat. Csakis így maradhat Székkutas önálló.

Szél István Fidesz–KDNP-színekben indul a polgármesteri székért. A 24 éves fiatalember jelenleg Lázár János országgyűlési munkáját segíti. Elmondta: programjában kiemelt szerepet kap az egészségügy, a közbiztonság, a vagyonvédelem és a munkahelyteremtés, de meg kell oldani a szemétügyet is.

– Azért indulok, mert családi kertészetünk közel fekszik a faluhoz. Ismerem az emberek gondjait. Vallom: csakis lendületes, fiatal erő állíthatja jó pályára a települést.

Olvasóink írták

  • 2. Írástudatlan 2010. augusztus 08. 11:51
    „De sok a pénzéhes ember Székkutason. Csak is a lóvéért lennének ők polgármesterek. Akármelyiket is választanák meg ugyan úgy semmi sem változna a kialakúlt helyzeten. A választások után meg nagyívben tennének ők Székkutasra. Egyépként meg nem hiszem hogy Vásárhelynek kellene Székkutas! Csak egy koloncal több lenne.”
  • 1. Filctoll 2010. augusztus 06. 21:37
    „Ez a baj ezekkel a választásokkal, 4 éve igértek ezt azt, viszont az ígéret megtartása már problémásabb ( országos szinten érteve). Ilyenkor a politikusok a csillagot is lehoznák az égről, de csak a választás napjáig.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlélő a Május 1. szövetkezet

A hagyományokból már csak a név és az élni akarás maradt meg a vásárhelyi Május 1. Mezőgazdasági Termelőszövetkezetben. Tovább olvasom