Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Negyedik gálaestjét tartotta az Árendás Néptáncegyüttes

Hódmezővásárhely - A hétvégén tartotta hagyományos gálaműsorát az Árendás Néptáncegyüttes a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
A Lányi Lajos Népművészeti Egyesület által gondozott tánccsoport az idei évben is különleges műsorral készült, mellyel az együttes tagjai az idén 40 éves táncház mozgalom előtt kívántak tisztelegni. - Eddig minden évben volt apropója műsorunknak. 2009-ben hoztuk létre saját hagyományőrző egyesületünket. Akkor a megalakulásunkra szerveztünk gálaestet, három évvel ezelőtt Lányi Lajos nevének felvétele alkalmából rendeztünk névadó ünnepi műsort, tavaly pedig a 10 éves Árendás Néptáncegyüttest ünnepeltük Steiner Béla Subavásár című népi táncjátékával - mondta el Bereczki Róbert, a Lányi Lajos Népművészeti Egyesület vezetője.

az Árendás Néptáncegyüttes a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartotta gálaműsorát.
Az Árendás Néptáncegyüttes a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartotta gálaműsorát.

Az elnöktől azt is megtudtuk, évről évre nagyobb érdeklődés övezi mind a gálaestet, mind az egyesület munkáját. - Egyre többen keresik fel műsorainkat, és örömmel látjuk, hogy az évek alatt valamennyi korosztályt sikerült megszólítanunk. Ez is azt bizonyítja, hogy együttesünk színvonalas munkát végez, amire nagyon büszkék vagyunk.

Az Árendás Néptáncegyüttes felnőtt csapata mellett fellépett az együttes szeptemberben alakult gyermekcsoportja is. Vendégként közreműködött a debreceni Sol Oriens vegyeskar, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Kiscsillag Néptánccsoportja, a szentesi Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Bársony Mihály utánpótláscsoportja és Jövőnkért Ifjúsági néptánccsoportja. A talpalávalóról a Rozsdamaró zenekar gondoskodott.

Olvasóink írták

 • 6. vajlingroka 2012. november 27. 13:38
  „teltház volt, másik hírportálon látszik a képeken”
 • 5. booo 2012. november 26. 21:34
  „Most már ezek után, komolyan érdekelne kb hány néző lehetett!? 5 50 500 ?”
 • 4. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. november 26. 17:29
  „Basszus, mekkora buli lehetett, már megint csak utólag tudom meg, pedig biztos, hogy lemondtam volna a szegedi bulit a haverokkal!”
 • 3. tobaccoroad 2012. november 26. 15:40
  „1, Igen
  2,Köszönjük a részvételedet ha te is hozzájárultál a teltházhoz!”
 • 2. tams073 2012. november 26. 15:21
  „papika56 az apukája nagyon nagyon régen elhunyt!Gondolom tolonktak az emberek az előadásra annyian voltak potszék kellett az olcsonak nem nevezhető kisréteget mozgató előadásra köszönjük.”
 • 1. papika56 2012. november 26. 12:55
  „a Lányi Lajos = a Lányi Lala apukája ??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős belvíz-elvezetési gondokat oldhat meg Székkutas

Megoldódhat a több évtizedes bel- és csapadékvíz-elvezetési probléma Székkutason. Tovább olvasom