Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Négyezer látogató az Őszi Tárlaton

Hódmezővásárhely - Vasárnapig összesen 4000-en tekintették meg az Őszi Tárlatot, de az utolsó héten még várható egy nagyobb „roham".
Az Őszi Tárlat Hódmezővásárhely legnagyobb kulturális eseménye. Az 58. szemle alkotásai vasárnapig még megtekinthetők a felújított Alföldi Galériában. Tegnap a helyszínen tartotta megbeszélését a Tornyai-plakettes Kovács Péterrel kiegészült és bizottsággá alakult zsűri, hogy értékelje az idei kiállítást, és megvitassa a jövőt.

Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója elmondta: az idei a nagy számok, a rekordok éve: 323 művész 734 művel nevezett. A szigorú ítészek 187 alkotótól 273 művet (festményt, szobrot, grafikát és plasztikát) találtak bemutatásra méltónak. Legutóbb 20 éve volt 700 felett a beadott művek száma.

A tárlat szakmai megítélése rendkívül pozitív: az Aranymetszés című tévéműsorban tudósítottak az eseményről, kritika jelent meg az ÉS-ben, valamint több országos napilap és művészeti kiadvány emlékezett meg róla; ez is igazolja azt a vélekedést, hogy az idei magasabb színvonalú, mint az előző esztendők kiállításai. A bizottság többek között arról egyeztetett, hogy – közeledve a 60 éves jubileumhoz –, maradjon-e az eddigi meghívásos, felkéréses rendszer, vagy nyílttá téve, országosan is meghirdessék a jövőben az Őszi Tárlatot. Amellett voksoltak, maradjon az eddigi gyakorlat.

Nagy Imre közölte: októberben 2700-an, vasárnapig összesen 4000-en tekintették meg a kiállítást, de az utolsó héten vasárnapig még várható egy nagyobb „roham", így a látogatószám megközelítheti az 5000-et, ami egy közel 50 ezres városnál jónak számít.

Olvasóink írták

  • 1. booo 2011. november 28. 20:49
    „És ebből mennyi volt az iskolai látogatók száma?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehezebb visszaélni a rokkantigazolvánnyal

A vásárhelyi közgyűlés javaslatait figyelembe véve módosították a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványára vonatkozó szabályokat. Tovább olvasom