Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Negyven órán át úsztak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hajnalonként a medence partján nulla fokra csökkent a hőmérséklet, a víz pedig 26-27 fokos volt, néha az eső is eleredt, ennek ellenére a vásárhelyi Cseresnyés-kollégium diákjai és nevelői rendületlenül úsztak.
Az ötlet, miszerint negyven órán keresztül a fürdő szabadtéri medencéjének egyik pályáján mindig legyen egy úszó, még tavaly született. Az ötvennégy diák, illetve tíz nevelő így emlékezett meg az 1956-os eseményekről.

– A hideg miatt két sátorban rendeztünk be melegedőhelyet. A napozóágyakra vastag pokrócokat tettünk, ezekbe bugyoláltuk be az épp pihenő versenyzőket. Forró teát, illetve hagymás „zsíros deszkát" is kaptak – tudtuk meg az egyik szervezőtől, Kiss Páltól, a kollégium sportfelelősétől.

A jó hangulatról a diákok gondoskodtak. Folyamatosan szólt a zene, mindig az, amit akartak. A sorukra várók ezalatt jókat beszélgettek, szürcsölték a forró teát. A másik szervezőt, Gulyás Ágnest szombaton délután az sem zavarta, hogy néhány méterre tőle állnak a hangfalak, békésen szunyókált, fülig betakarva. Nem is csoda, hiszen a rajttól, vagyis péntek délután négy órától talpon volt.

Az akció népszerű volt a városban, a kollégistákon kívül mások is a vízbe ugrottak. Egy másik pályán például a Kalmár szakközépiskola diákjai is véghez vitték a maguk láncúszását.

A negyven óra vasárnap reggel nyolc órakor telt le. Utolsóként a két szervező csobbant a medencébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati pénz gépekre és oktatásra Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Gregus Máté szakközépiskola és gimnázium több mint kilencmillió… Tovább olvasom