Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Néhány ezer forint jut karácsonyra

Hódmezővásárhely - Mennyit költ a karácsonyra? – kérdeztük az utca emberét Hódmezővásárhelyen. A legtöbben szerény ünnepre készülnek.

– A hétvégén lesz a nagybevásárlás, megvesszük a karácsonyi ajándékokat is – mondta Kádár Mihály hentes –, és bár a feleségem a „pénztáros", annyit magam is tudok, idén kevesebbet költhetünk, mint tavaly. K. Varga János nyugdíjas agronómus már megvette a meglepetéseket; december 5-én kapta meg a nyugdíjat, és gyorsan bevásárolt, nehogy elmenjen a pénz másra. Akárcsak tavaly, idén is közel 60 ezer forintjába kerültek az ünnepek. Tornyai Edit fodrász úgy kalkulál: 50 ezer forintot költhet a meglepetésekre.

Ünnep a hajléktalanszállón

A vásárhelyi hajléktalanszállón – hagyományosan – az adventisták zenés műsora és süteménye teszi meghitté az ünnepet, ez az összejövetel 28-án lesz. December 19-én disznót vágnak, gazdagítva a kínálatot, Szilveszterkor pedig sült malac kerül az asztalra – felajánlásoknak (Kószó Péter, Maczelka Tibor, illetve Bódai Ernő) köszönhetően.

Arról kérdeztük a vásárhelyieket, mennyit költenek az ünnepre. A legtöbben szerény karácsonyt terveznek. Egy középkorú férfi azt mondta, lényegesen kevesebbet áldozhatnak, mint tavaly, de a legfontosabb, hogy a gyerek megkapja a laptopot. Saja Boglárka internetszerkesztő sem titkolta, a gazdasági válság őt is utolérte, a 2010-es összeg fele, néhány ezer forint jut ajándékokra. Náluk is az együtt ünneplés a legfontosabb.

– Mindig az utolsó pillanatra hagyom a karácsonyi ajándékok vásárlását – árulta el Korsós Sándor, a vásárhelyi hajléktalanszálló vezetője. – A „megrendeléseket" már felvettem, igyekszem azokat teljesíteni, de ha valami nagyon megtetszik válogatás közben, és úgy gondolom, örülnek majd neki, megveszem. A tavalyinál többet költök az ajándékokra, mivel egyébként is drágább lett az élet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifogy az áram a konnektorokból

Évek óta nem kap elég áramot a közeli transzformátorról a székkutasi egykori téesz-telepen álló sorházak 18 lakása. Főleg esténként pislákolnak az izzók. Tovább olvasom