Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Nehéz helyzetbe került a válófélben lévő rokkantnyugdíjas asszony

Hódmezővásárhely - Ötezer forinton múlik, hogy ne a krízisszállón kelljen meghúznia magát a vásárhelyi Forrai Imrénének. A válófélben lévő rokkantnyugdíjas asszonynak hamarosan költöznie kell férjével közös otthonukból. Egyelőre nincs hová.

Kilátástalan helyzetbe került a vásárhelyi Forrai Imréné (52), aki egy parányi szobában él férjével vásárhelyi házukban.

– Válófélben vagyunk, de hiába közös a házunk, a férjem nem akarja eladni a saját részét. Nem akarok vele maradni a parányi szobánkban. A másikban azonban a lányomék laknak a kisgyermekükkel, így nekem kell elköltöznöm valahová – foglalta össze a helyzetet. A 2003 óta rokkantnyugdíjas asszony bízott abban, hogy ha beadja lakásigényét a városhoz, belátható időn belül lakást kap.

– A lakosságszolgálati iroda arról értesített, hogy lakáskérelmet csak az nyújthat be, akinek a megelőző öt éven belül nem volt, illetve a kérelem benyújtásának időpontjában nincs tulajdonában részben vagy egészben lakóingatlan.

Forrainénak így két lehetősége van: albérletbe vagy a krízisszállóra költözik. Az utóbbiba azonban nem szeretne.

– Kilátástalan a helyzetem, számos műtéten átestem, a vérnyomásom most is 190 és 240 közt ugrál az idegességtől. 36 ezer forint a rokkantsági nyugdíjam, a havi gyógyszerszámlám pedig 18 ezer 500 forint. A város ebből 6000 forint közgyógyellátást biztosít. 17 ezer forint a rezsim, így csak valamivel több mint 6000-em marad. Az pedig ennivalóra alig elég.

Forrainé talált egy olyan kis kiadó szobát, amelyért kauciót sem kérnek. Ám még az 5000 forintos előleget sem tudja előteremteni, hogy oda költözhessen. Tanyára is kimenne, az ott lakásért cserébe szívesen őrizné a házat.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Stufff 2011. május 22. 12:07
  „Ezt egy másik cikkből idézem:
  "- Válófélben vagyunk, de hiába közös a házunk, a férjem nem akarja eladni a saját részét. Nem akarok vele maradni a parányi szobánkban. A másikban azonban a lányomék laknak a kisgyermekükkel, így nekem kell elköltöznöm valahová - foglalta össze a helyzetet."
  De hány van ilyen, hogy a férj vagy a feleség a másikat kisemmizi. Ezeket kellene agyoncsapni. Ezek miatt van a hajléktalanok egy része. Nem is kommentálom tovább,mert nem mindenki a saját hibájából lesz hajléktalan.
  A kéregetó külföldi és a romagyerek az egész más kategória. Az nem hajléktalan. Azt valóban csirájában el kell folytani.”
 • 35. varadipal 2011. május 17. 11:50
  „Forrainé rendezze a viszonyát azzal, akinek holtomiglan-holtáiglan esküt tett, ne állambácsi felé nyújtson be lakásigénylést.Örüljön a gyógyszertámogatásnak, amit kap, másnak ennyi sem jut. Ha fing szorul a hasába, guggoljon le párszor, nem kell a szélhajtáshoz megyei napilap.”
 • 34. csakugyirok 2011. május 15. 05:54
  „jó, kap 5000 -et, kifizeti az előleget az albérletre. És utána ?”
 • 33. fles2 2011. május 14. 21:51
  „ilyen naivak a magyarok!
  A kormány,Lázár, és minden felső nagy úr sz@rik magasról a Mi nyomorúságos életünkre.
  De tudjátok mit,megérdemeljük,nem kéri senki,hogy ezt eltűrjük!
  Minden rendszerben azt mondjuk,majd a következő jobb lesz,lesz a fenéket az is ilyen sz@r marad.Éhezünk,fázunk,kilakoltatnak,a megtakarításainkat elveszik,és egyik párt sem védi meg a Magyar embert.”
 • 32. nellyke11 2011. május 14. 12:50
  „Aggodalomra semmi ok ! Vásárhely dicső polgára, egyben polgármestere felülvizsgáltatja az Ön nyugdíját, visszavezeti Önt a munka világába, és egy csapásra minden probléma megoldódik !”
 • 31. Ebgondolat 2011. május 14. 12:38
  „27. 4Angel 2011.05.14. 10:34
  Na, ezért ajánlottam, hogy akár mindennapos is lehetne, hogy feltünik az újságban egy már "kilakoltatott" hajléktalan, akinek gyűjtést is lehetne szervezni egy albérletre vagy akár egy új lakásra is!”
 • 30. 4Angel 2011. május 14. 12:32
  „6. Én2 2011.05.13. 14:39
  Elég szégyen a kormányra nézve, hogy az emberek így élnek ők meg dőzsölnek a gazdagságba.

  Ez így igaz !!”
 • 29. Nórikám 2011. május 14. 11:04
  „zsuzsa1: Én azt szűrtem le, hogy nagyon szegény családról van szó! A másik szobában a lányáék laknak.! Nyilván nem jó anyagi helyzetben vannak ők sem, -akkor nem ott laknának.- ezért nem tudnak segíteni. Ördögi kör ez, nagyon magas a válások száma, de még magasabb lenne, ha ebben az országban nem ilyen lenne az anyagi helyzet-mármint a felső 10 ezret kivéve- egy élet munkája az otthon. Ha azt nem tudják megosztani, szörnyű a helyzet. Másik otthont teremteni már lehetetlen, ezért sokan inkább együtt maradnak, tovább marják egymást. De van az a helyzet amikor muszáj el menekülni, csak nincs hova. Itt valószínű ez a helyzet. Még ha beleegyezne a férj a ház eladásába az sem lenne megoldás, mert 3 otthont biztos nem tudnának teremteni abból a pénzből, ez egy 2 szobás kis ház lehet.”
 • 28. ferdzso 2011. május 14. 10:52
  „Ha tudomást szerez a "nyugdíj módosító" témáról, ami szintén most látott napvilágot, hát, 240 vérnyomás "garantált" továbbra is! Elsétálva a városházához, megköszönheti a "gazdának"...(Hátha hazatéved egyszer. Bár sok jóra ne számítson, mert: "Ki mire vitte az életben, az annyit is ér"....:Ott ez a "trendi".)”
 • 27. 4Angel 2011. május 14. 10:34
  „Ebgondolat 2011.05.14. 10:16
  Szokj hozzá, mert akiket kilakoltatnak, mert nem bírja fizetni a lakás hitelt csak azokról lesz szó, ha nem tetszik akkor ne olvas !!! Te törj más felett pálcát azt a legkönnyebb!!”
 • 26. 4Angel 2011. május 14. 10:32
  „Ebgondolat 2011.05.14. 10:16

  Nincsen igazad, mert emberek tényleg a legutolsó menekülésükbe fordulnak az újsághoz !!!

  Nem kell ítélkezni, mert soha nem tudhatja az ember mikkor kerül ilyen helyzetbe !!!
  De ha te tisztán látó vagy és tudod az életed akkor , nem szóltam semmit !!!”
 • 25. Ebgondolat 2011. május 14. 10:16
  „Most már tényleg mindennapos lesz, hogy emberek egyéni szociális, egészségügyi és magánéleti problémáiról olvashatunk a DMO-n? Sőt, mi lenne, ha minden nap megszólaltatnának egy hajléktalant is, akinek aztán gyűjtést is szerveznek egy csatolt bankszámlaszámra?”
 • 24. 4Angel 2011. május 14. 09:05
  „Szia mindeni!!

  Röviden, mi is így jártunk csak minket "sógornő" üldözött ki a sajátjából mert nem volt hova mennie , nincs egy maga na mindegy !!!

  Ennek a nőnek, NEM szabadna ott hagyni a saját lakását , minek aldóza fel saját magát ???
  Lánya / fia menyenek el ők albérletbe, elnézik, hogy az anyuk menyen el a saját lakásából !!!
  Hiába menne el egy albérletbe, ha nem tudja fizetni mehet az utcára, és beállhat a hajléktalanok közé !!!
  Én beszéltem egy 20 éve hajléktalannal, neki is van egy fél háza de kiüldözték !!!!
  Soha semmi körülmények közé nem szabad , elhagyni a saját lakást !!!”
 • 23. info 2011. május 13. 23:59
  „22. Kazikázmér 2011.05.13. 23:50 -csupán azért, hogy hatódjunk meg és így mindenkinek lesz külön lakása”
 • 22. Kazikázmér 2011. május 13. 23:50
  „Kérem szépen miért néznek minket hülyének! Nem most jöttünk le a falvédőről. Ennél nagyobb és furább mesét még nem hallottam! Egy bevásárláskor elmegy 6000 Ft simán!”
 • 21. dblaci 2011. május 13. 23:43
  „Van lakása, de a férjével és a lányával nem tud együtt élni. Krízis szállóra nem akar kerülni. Mi ebben a cikk?”
 • 20. info 2011. május 13. 23:31
  „Különbem nem tudjuk mi azt, hogy mennyit kapott a fizetése mellé még amikor aktív dolgozó volt, azt ugyan senki sem ismerné el.. talán ezért is lehet kevés nyugdíja, de ez olyan érdekes ilyenkor mindig kerek összegekről beszélnek, lehetne ezt feszegetni, csak számoljunk egyáltalán mennyi elismert munkaviszony után kapja, ha igaz ez az összeg.......(már elnézést)amikor a lányát beengedte ott-lakni nem írt róla az újság. Egyébként is még csak "Válófélben vagyunk,"”
 • 19. info 2011. május 13. 23:21
  „"hacsak valaki nem lesz nagyvonalú. Kívánom, így történjen."-az igazi előzményeket egyikőnk sem tudja, hacsak nem hallgatjuk meg mindkét felet.-DE! itt léphet életbe a kötelező szülőtartásdíj kérelmezése, ugyanis nem mindig társadalmi összefogásra van szükség! Itt minden további nélkül kérje csak, mert ha a lánya benne lakik az ő tulajdoni részében akkor fizessen neki albérleti díjat és kötelezve legyen szülőtartás díjat fizetnie is! akkor rögtön ki is költözne a drága gyermek!!!”
 • 18. zémann 2011. május 13. 21:19
  „Amennyiben jól értelmezem, akkor a férjjel közös a házuk. Miért is törvényszerű, hogy a lányáék a gyerekkel ott kell, hogy lakjanak? Szerintem családos révén nekik nagyobb az esélyük akár egy tanácsi lakásra.
  Mindenesetre elég bonyolult az ügy, de amennyiben törvényesen elváltak, úgy a férjet kötelezheti a bíróság. hogy az asszonyt az ingatlan tulajdoni bejegyzés szerint fizesse ki, amennyiben nem akarja eladni a házat.
  Talán kérjen az albérletre lakásfenntartási támogatást, ha lehetséges a tulajdonos beleegyezésével. Akkor talán a rezsije kevesebb lesz. Szociális ebéd? 8 Tudom, hogy ezek csak bizonyos rétegeknek előjog, de próba-cseresznye.”
 • 17. queenmargareth 2011. május 13. 19:51
  „Dodó:
  36 e ft-ot az kap, aki kevés szolgálati idővel rendelkezik, vagy mindig iszonyú kicsi volt a fizetése, hiába dolgozta szét magát. Valószínű a hölgy 67%-osokhoz tartozik.
  Nem-nem mindig a társadalom a hibás, bár, ha a 90-es években lett volna rokkantnyugdíjas, jól élne.....Most mindenben kötik a rokkantakat és csökk. munkaképességűeket. Maximum a mindenkori legkisebb minimálbér 80%-át kereshetik meg.
  nos ez most bruttó:78 e. max 64-et kereshet, amit megadóztatnak, tehát nem örömmel kerültek oda, ahova.....
  Nem látok szegény hölgy számára kiutat, hacsak valaki nem lesz nagyvonalú. Kívánom, így történjen.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afganisztánban minden nap veszélyes

Az afgán misszióba készülő magyar és amerikai katonákat búcsúztattak tegnap a vásárhelyi laktanyában. Tovább olvasom