Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Nehéz volt korán kelni az első napon

Leginkább a korai kelés miatt berzenkedtek tegnap, a téli szünet utáni első tanítási napon a diákok a vásárhelyi Tornyai János Általános iskolában. A tanulók közül akadt, aki el is aludt, s csak késve ért be a suliba, ám ebből tegnap még nem csináltak problémát a tanárok.
Szanda Zsolt elsős kisdiák már nagyon várta, hogy iskolába mehessen. Fotó: Tésik Attila
Leginkább a korai kelés miatt berzenkedtek tegnap, a téli szünet utáni első tanítási napon a diákok a vásárhelyi Tornyai János Általános iskolában. A tanulók közül akadt, aki el is aludt, s csak késve ért be a suliba, ám ebből tegnap még nem csináltak problémát a tanárok. Az iskolában járva az is kiderült, hogy egyes nebulók már azt számolják, hány nap van még a tavaszi szünetig.

Akadt olyan kisdiák, aki bizony elaludt a téli szünet utáni első tanítási napon. A vásárhelyi Tornyai János Általános Iskolába járó, első osztályos Tőkés Ibolya tegnap 8 óra után két perccel érkezett a suliba.
– A szünetben megszoktam, hogy sokáig lehet aludni – magyarázta a kislány. Ám az első tanítási napon még elnézőek voltak az iskolában, s a késésből nem csináltak problémát. – Nehéz visszaszokni a suliba – árulta el Ibolya, aki azért annak örült, hogy ismét találkozhatott osztálytársaival, s megbeszélhették, ki milyen ajándékot kapott karácsonyra.

– Én már nagyon vártam, hogy jöhessek az iskolába – jelentette ki határozottan a szintén első osztályos Szanda Zsolt. Bár a kisfiú is nehezen viselte a koránkelést. – A szünetben volt, hogy még délután is aludtam, így hozzászoktam, hogy sokat pihenek – mondta Zsolt.

Egy emelettel feljebb, a felső tagozatosok már korántsem voltak annyira lelkesek, mint ő. A nyolcadikos Rózsa Anita szerint bizony nagyon nehéz újra belerázódni a tanulásba. A tankönyveit is csak a szünet utolsó napjaiban vette előtt. Főként a kémiát, valamint a felvételihez szükséges történelmet tanulta. A kötelező olvasmányt, vagyis az Ábel a rengetegben című kötetet viszont nem tudta kiolvasni a szünetben.

– Majd a héten befejezem – jegyezte meg Anita, akinek szintén gondot okozott a fél hetes kelés. A szünetben ugyanis délelőtt 9-10 óráig aludt, árulta el. Hozzátéve: az iskolában egyébként akad olyan diák, aki már azt számolja, hogy hány nap van még a tavaszi szünetig.

Egy hét kell ahhoz, hogy igazán visszarázódjon a tanulásba, magyarázta Karasz Sándor. A nyolcadikos diák Anitához hasonlóan szintén nem igazán forgatta a tankönyveket a szünetben. Inkább sportolt, korizni járt Szegedre, de a vásárhelyi jégpályát is kipróbálta. A kötelező olvasmányon viszont már túl van, még a szünet előtt sikerült elolvasnia.

– Korán keltem a szünetben is, így nekem nem jelentett gondot, hogy iskolába kellett jönni – állapította meg a hatodik osztályos Károlyi Hortenzia. A lány a leckére is sok gondot fordított, mint mondta: folyamatosan nézte át az anyagokat, s egyáltalán nem viselte meg, hogy újra suliba kell járnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vanessza Európa második legjobbja

Fitt-Kid, vagyis fitnesz gyermekkategóriában – Európa második legjobbja lett Ságodi Vanessza.… Tovább olvasom