Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Nehezen találták helyüket az egykori polgármesterek

Hódmezővásárhely - Nehezen találta helyét az elvesztett választás után az egykori mindszenti és székkutasi polgármester. Gyovai Tiborné elköltözött Mindszentről, de figyeli a város sorsát. Vígh Viktor jövőre újra indul a faluvezetői székért.
Nehezen találta helyét a 2002-es önkormányzati választás elvesztése után Gyovai Tiborné, Mindszent expolgármestere. Gyovainé elköltözött Mindszentről. Földrajz–rajz szakos pedagógusként próbált állást találni – sikertelenül.

– Dolgoztam vidékfejlesztési menedzserként, majd rendezvényszervezésbe fogtam, és civilszervezetek munkáját segítem – magyarázta. A volt településvezető 2006-ban a Centrum Párt színeiben újra indult az önkormányzati választáson, de nem járt sikerrel. Ennek ellenére figyelemmel kíséri Mindszent életét. Úgy látja: a település fejlődéséért nagyobb összefogásra lenne szükség. Arra a kérdésre, hogy jövőre ismét indul-e a polgármesteri székért, csak annyit válaszolt: korai még erről beszélni.

Vígh Viktor egykori székkutasi polgármester viszont már biztos abban, hogy újra megméreti magát a 2010-es választásokon. S ugyanis nem a jó úton halad a település. Sürgősen el kell dönteni: Vásárhely külterülete legyen-e Székkutas, vagy maradjon önálló.

Vígh Viktor jövőre újra indul a faluvezetői székért Székkutason. Fotók: Tésik Attila
Vígh Viktor jövőre újra indul a faluvezetői székért Székkutason.
Fotó: Tésik Attila

– Nem Vásárhely igényeit kell kiszolgálni, hanem a község érdekeit – hangsúlyozta Vígh Viktor, aki 1998-tól 2006-ig volt Székkutas polgármestere. Két ciklus után neki sem ment könnyen az álláskeresés. Tanított Árpádhalmon, volt biztosítási ügynök, jelenleg pedig egy csongrádi élelmiszer-ipari gépeket forgalmazó cég külkereskedője.

– Örülök, hogy végre használhatom az orosz tudásomat, főként Belorussziába szállítunk – jegyezte meg. A volt faluvezető naponta ingázik Székkutas és Csongrád között. Ugyankor a Székkutasért Egyesület elnökeként a falu életével is foglalkozik, és az sem érdekli, hogy nem látják szívesen az önkormányzatnál.

Gyovai Tiborné szerint Mindszent fejlődése érdekében nagyobb összefogásra lenne szükség.
Gyovai Tiborné szerint Mindszent fejlődése érdekében nagyobb összefogásra lenne szükség. Fotó: Tésik Attila

Polgármesterből képviselő

Köztisztviselőként tartalék állományba került a mindszenti Kecskeméti János azt követően, hogy 1998-ban elvesztette a választásokat. Kecskeméti polgármestersége előtt is a mindszenti városházán dolgozott, de az elvesztett választás után nem vették vissza. Félév után a mártélyi hivatalban helyezkedett el, ahol 2008-ig, nyugdíjazásáig dolgozott. Közben úgy döntött: a 2006-os választásokon harcba száll a képviselőségért Mindszenten. Büszke arra, hogy ő gyűjtötte be a legtöbb szavazatott, több mint 1600 voksot kapott. Arra viszont nem szívesen emlékszik, hogy a testület tagjai kétszer elutasították az alpolgármesteri kinevezését. Elmondása szerint könnyebb dolga volt polgármesterként, mint képviselőként, mert állítása szerint más volt Mindszent anyagi helyzete. Emlékei szerint ő még több mint 100 milliós vagyonnal adta át a várost utódjának.

Olvasóink írták

 • 4. rozator 2009. április 14. 13:23
  „Szar ügy ha el kell menni dolgozni!A Lázár János is már most kereshetne valami értelmes munkát, mert lassan kiesik a csöcs a szájábol! Tele ven már vele a t.künk!”
 • 3. h65535 2009. április 13. 20:25
  „Most sajnáljuk őket? Bennünket ki sajnál, amikor repülünk éppen a politikusok miatt a munkahelyünkről?
  Gratulálok Török Anita, ennél jobb cikket ne is írj többet...”
 • 2. KamuNeni 2009. április 13. 16:17
  „Az hogy polgarmester volt nem teszi alkalmassa arra hogy ujra az legyen. Miert valtottak le?? Ha jo lett volna akkor nem valasztottak volna mast! Ha meg nem volt jo akkor minek valasztanak meg ujra? Ok is felelosek a mai gazdasagi helyzetert?? Ha igen minek ujra valasztani oket. Friss arc friss otlet kell es nem olyan aki egyszer mar eljatszotta a notajat.”
 • 1. emigrans 2009. április 13. 16:03
  „Sajnálatra méltók :D:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelytől négy-öt kilométerre már épül az új lőtér

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat 25 millió forintos támogatással megváltotta, átvette a helyi Polgári Lövészegylet hódtói kispuskalőterét. Tovább olvasom