Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Nem adja fel a vásárhelyi család

A vásárhelyi Kis Pálék a két éve folyó piaci vitájuk folytatásához bátorítást merítettek az állampolgári jogok biztosának leveléből, amely hiányosságokról szól. Kisék azt állítják, hiába van fizetett helyük, ezt sokszor mások foglalják el. A piacüzemeltető nemrég odafestette a K. P. monogramot is az aszfaltra, ám ezután Kisék följelentést tettek a rendőrségen, mondván, „valaki összefirkálta a helyüket".
Már többször is írtunk róla: Kis Pálné két éve azt szeretné elérni, hogy a vásárhelyi piacon nyugodtan árulhasson. Ugyanis bérelt helyét rendszeresen mások foglalják el, s már tettlegességig fajult a helyvita. Ezenkívül szerinte a piac működésével is problémák vannak. Kifogásait már számos hivatalnak jelezte, de érdemben sok változás nem történt. Végül idén nyáron családjával békés demonstrációkat is tartott a vásárhelyi városháza előtt.

A napokban kapta kézhez az Országgyűlési Biztosok Hivatalához írt levelére érkezett választ. Ebben többek között az áll, hogy már számos esetben tartottak a különféle szakhatóságok ellenőrzéseket a Szabadság téri piacon, s a hiányosságokra fel is hívták az üzemeltető figyelmét, aki ezek egy részét pótolta.

– A levél is minket igazol, hiszen alátámasztja állításainkat: nincs minden rendben a piacon. Sikerült elérnünk, hogy vizsgálatokat kezdeményezzenek – foglalta össze röviden Kis Pálné a már két éve zajló harcuk eredményét.

Ezenkívül jelentősebb változás nem történt az ügyben. Mind a mai napig nem biztosított számukra a bérelt hely. Néha most is előfordul, hogy azon a helyen más pakolja ki áruját, pedig Kisék már jóval hat előtt kint vannak a piacon.

Kisék azt is szeretnék, ha a piac szakosodna. Szerintük nem lehetne megengedni, hogy ugyanott áruljanak krumplit, répát, ahol cipőt, kabátot kínálnak.
– Az állampolgári jogok országgyűlési biztosától kapott levél arra ad bátorítást, hogy ne adjuk fel. Várunk tavaszig, ha akkor sem lesz semmi előrelépés, akkor újabb békés demonstrációkat szervezünk – tette hozzá végül Kisné.

A piacot egy magánvállalkozó, Samu Ágoston üzemelteti 1995 szeptembere óta. Lapunknak elmondta, hogy szerinte mind a vásárhelyi, mind a szegedi jegyző, valamint a megyei közigazgatási hivatal is megfelelően járt el az ügyben.
– Kisék legfőbb kifogása, hogy nincs biztosítva az állandó helyük. Fehér festékkel kijelöltem a kétszer kétméteres területüket, s a közepére ráírtam a monogramot: K. P. Pár nap múlva a rendőrség arról értesített, hogy Kisné bejelentést tett náluk, miszerint valaki összefirkálta a helyüket – mondta Samu Ágoston.

Az üzemeltetőnek fogalma sincs arról, hogyan lehetne végre pontot tenni az évek óta húzódó ügy végére. Szerinte mindent teljesítettek, amit a család kért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November 15-éig tart az akció a vásárhelyi Kása erdőben

Fával telepakolt, kutya húzta kiskocsival vitte a minap Kis-Molnár József a vásárhelyi Kása erdőből… Tovább olvasom