Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem állt le az építés

Nem állt le a mindszenti egészségház felújítása – cáfolták a kisváros önkormányzatánál azokat a híreszteléseket, melyek szerint finanszírozási gondok adódtak az építkezésnél. Zsohár Zsuzsanna, a műszaki iroda vezetője azt mondja, ez egy hároméves program, s a támogatáshoz több részletben jut hozzá az önkormányzat.
Abdul Rahim szerint az építkezés miatt felborult a rendelés menete, de minden beteget el tudnak látni Fotó: Tésik Attila
Építési anyagok, törmelékek látványa fogadja mostanság a mindszenti egészségházhoz érkező pácienseket. Az intézmény udvarán is hasonló a kép: betonkeverők, téglakupacok találhatóak. Az épület előterében azonban már jóval kellemesebb látvány tárul a betegek elé. Új burkolat, frissen festett falak fogadják a betérőket. A váróban is hasonló a helyzet, igaz, még csak az egyik részében. A másik ugyanis még építési terület, mindezt a középre kifeszített elválasztó fólia is jelzi. A már szintén elkészült rendelők előtt várakozó betegeket azonban láthatóan egy csöppet sem zavarja, hogy néhány méterrel távolabb javában dolgoznak a munkások.

– Ezzel jár egy építkezés – utalt a fólián keresztül átszűrődő munkazajra Halál Sándorné. – Az egészségházra nagyon ráfért már a felújítás, áldatlan állapotok uralkodtak itt. Tudom, hogy mit beszélek, hiszen sajnos elég gyakran megfordulok az orvosi rendelőben – jegyezte meg. A mellette várakozó Jaksa Istvánné szerint is nagyon időszerű volt már felújítani az egészségházat. Mint mondta: elégedett a már elkészült helyiségekkel.

Mások viszont úgy vélik, nem halad megfelelő ütemben az építkezés. Furcsának találják, hogy csak egy-két munkás lézeng a még felújításra váró helyiségekben. A 7 milliós beruházásra egyébként – mint arról már beszámoltunk – több mint 4 millió forintot nyert az önkormányzat.

– Szó sincs arról, hogy leállt az egészségház felújítása – hangsúlyozta Zsótér István, a kisváros polgármestere. De ugyanezt erősítette meg Zsohár Zsuzsanna, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetője is, megjegyezve: maga is hallotta a rémhíreket. Mindezt rágalomnak tartja, mondván: előfordul ugyan, hogy nem húsz munkás dolgozik egyszerre az építkezésen, de csak azért, mert bizonyos munkálatok elvégzése után technológiai szünetet kell tartani. Az sem igaz, hogy finanszírozási gondjai lennének az önkormányzatnak. Ez egy hároméves beruházás, s a támogatáshoz ütemezve jut hozzá az önkormányzat – magyarázta Zsohár Zsuzsanna, hozzátéve: egyáltalán nincsenek elkésve, tartják a határidőket. Elkészült a labor, a fizikoterápiás rendelő és a már említett váró egy része is.

Nemcsak a betegek, az orvosok szerint is nagyon ráfért már az egészségházra a felújítás. Abdul Rahim 25 éve fogadja a betegeit az épületben. A falak vizesedtek, a csempék lepotyogtak, a mellékhelyiségek is használhatatlanná váltak. Így aztán az orvos a pácienseihez hasonlóan örül a rekonstrukciónak. A munkálatok miatt ugyan felborult a rendelés menete, de a nehézségek ellenére minden beteget el tudnak látni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kupa Mihály szerint nagy baj a megosztottság

Véget kell vetni a megosztottságnak, csak egy nemzet van, s a legfontosabb a közös érdek tisztelete… Tovább olvasom