Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Nem autózhatnak az asztalok között Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nyártól reggel 8-tól délelőtt 11-ig, a délutáni piacon 1 órától 5 óráig lezárják a vásár területét, nem közlekedhetnek autóikkal az asztalok között az árusok Vásárhelyen. Ez idő alatt csak kézikocsival vagy kézben vihetik ki portékáikat a piacról az árusok.
– Más város piacait is lezárják, ha elkezdődött a vásár. Reggel 7-től délelőtt 11-ig nem mehetnek ki az árusok az autóikkal, legfeljebb kézikocsival tolhatják el a ládáikat. Nincs ebben semmi rossz, nem zavarják a vevőket és a többi árust – mondta érdeklődésünkre a vásárhelyi piacon zöldségeket kínáló Zana Ferenc. A városházán tartott legutóbbi piacos fórumon ugyanis szóba került, hogy esetleg korlátozzák az eladók ki-be járkálását. Azaz ha valaki eladta az áruját, a piac végéig ne közlekedjen autójával a vevők között.

Zana Ferenc tapasztalata szerint egyébként nem panaszkodnak a vásárra járók azért, hogy idő előtt távoznak az árusok. Megjegyezte: manapság annak is örülnek, ha a vásár végére túladnak az árujukon. Hamarabb nem kel el a portéka. Hozzátette: a probléma inkább azokkal van, akik a piacosok autói közé furakodnak be, pedig nem is eladók. Így akarják megúszni a 80 forintos parkolási díjat. Ezt az összeget a kereskedőknek is meg kell fizetniük.

A zöldségárus mellett portékáját kínáló Ilona sem hallott még egy vevőt sem panaszkodni arról, hogy zavarnák az asztalok között lavírozó autók. – A két belső sávba úgysem lehet behajtani, kívül pedig elférnek a járművek – állapította meg.

Zana Ferenc zöldségárus szerint más városban sem közlekednek piac ideje alatt az asztalok között autóval. Fotó: Tésik Attila
Zana Ferenc zöldségárus szerint más városban sem közlekednek piac ideje alatt az asztalok között autóval. Fotó: Tésik Attila

A portékák között válogató Katalin úgy vélte: gond nélkül félre lehet állni az autók elől. Ha eladták a termékeiket, menjenek – tette hozzá.

Az árusok vetették fel, hogy piac ideje alatt ne járkálhasson senki autókkal az asztalok között. Nyáron vezetnék be, hogy reggel 8-tól délelőtt 11-ig, valamint a délutáni piaci napokon 1 órától 5 óráig ne járkálhassanak a vásárlók között gépjárművek – tudtuk meg Magyar Józseftől, a Városellátó Kht. vezetőjétől. Ez nem újdonság, régen is így volt – tette hozzá. A tervek szerint kerítéssel zárják le a piacot, így csak a vásár ideje alatt lehet majd bejutni a területre.

Lopják a szemeteseket. Legutóbb 20 új szemetest helyeztek ki a vásárhelyi piacon. Ebből kilencnek már lába kelt. Még a műanyag zacskókat is elviszik. Az önkormányzat munkatársai tiszta zacskók helyett piszkosakat raknak a gyűjtőedényekbe, így nem kellenek a tolvajoknak.

Olvasóink írták

 • 4. varadipal 2009. április 05. 17:23
  „2., Én2:
  Ennyi a fantáziád. Jellemzően Te vagy az az ember, akinek fogni kell a kezét, mert önállkó gondolkozásra képtelen. A piaci kofának több esze volt és van, mint Neked.Képzeld el, eddíg is voltak idős őstermelők, akik árultak anélkül, hogy megszakadtak volna, mert rájöttek, hogyan lehet az árut a piacra juttatni.
  Ők nem azzal az alapállással élnek, hogy hogy hogyan nem lehet valamit megtenni.
  /Szólítsd az urat egyszerűen seggfejnek/”
 • 3. varadipal 2009. április 05. 17:18
  „"Kézikocsi bérelhető!!Cím: a piacfelügyelőségen."
  Ezt a táblát nem láttam sehol, pedig ha rendelkeznek valamiről, illik megoldást is kínálni.

  Aki úgy gondolja, hogy ez a megállapítás nem ésszerű, annak sem logikája, sem üzleti érzéke nincs.Ne járjon a piacra.
  A kocsibérleti díjból befolyt bevétel csökkentheti az asztal bérletet, vagy a helypénzt.
  Érdekes, hogy a multi bevásárló központoknak telik kézikocsira, és bérleti díjat sem kérnek, csak letétet kell a kocsiba dobni a rend kedvéért. Hogy jöttek rá?????”
 • 2. Én2 2009. március 31. 15:51
  „És ha nem bírja becipelni akkor mi van? Ne áruljon, igaz?”
 • 1. efje 2009. március 30. 22:24
  „Egyetértek. Az egész piac keresztbe hosszába nincs több 400 méternél. Ha ki kell ugrani áruért arra tökéletes egy kiskocsi. Moziban sem illik a film közepén kisétálni. A lopásokra meg nincs jobb megoldás a kameránál. Ha elég magasan van egy mozgásérzékelős lámpával elég meglepő tud lenni. A hangosbemondót meg tessek mar többet használni. Azért van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját élet- és várostörténetet ad ki az időjós Sanyi bácsi

Hódmezővásárhely - Hetvenévnyi élettörténetét jelenteti meg a vásárhelyi Szabó Sándor, akit… Tovább olvasom