Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Nem emelik a helyi adókat Mindszenten

Nem emelkednek a helyi adók Mindszenten – döntötte el tegnap egyhangúlag a képviselő-testület. A 2006-os költségvetési koncepciót is elfogadták, várhatóan 256 millió forint forráshiánnyal számolhat a kisváros.
Percek alatt eldöntötték tegnap a mindszenti képviselők, hogy nem változtatnak a helyi adók mértékén, s jövőre nem kell többet fizetni kommunális és iparűzési adó címén. A jövő évi költségvetési koncepció is terítékre került. Zsótér István polgármester elmondta: 2006-ban sem számíthat semmi jóra az önkormányzat, a forráshiány 256 milliós lehet, a bevétel pedig egyre kevesebb. Hevesi István városatya pedig arról beszélt, hogy lassan már a tisztasági meszelésre sem futja az önkormányzati intézményekben, amelyek felújításához 160 millió forintra lenne szükség. Ehhez képest az idén is összesen csak 7 milliót tudtak erre költeni a szűkös keretből.

Mindennek ellenére a képviselők rábólintottak a koncepcióra. Elfogadták a gondozási központ beszámolóját is. Ennek kapcsán megkérdezték a vezetőtől, mire lenne szüksége az intézménynek. Oczelláné Kiss R. Márta leginkább egy olyan helyiséget hiányolt, ahol munkaértekezletet tarthatnának kollégáival. Most ugyanis csak a lakók előtt tudják megvitatni problémáikat. Orvosi vizsgálóra is szükség volna, mert jelenleg a doktor a négyágyas szobákban látja el az időseket, ott pedig nem tud négyszemközt beszélni a pácienssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A macska és a kutya miatt vesztek össze Vásárhelyen

Kerítésen átdobott macska, éjfélkor fölizgatott, ugattatott kutya, vasrúd, illetve balta: ezek a… Tovább olvasom