Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Nem főzhetnek az óvoda konyhájában Mindszenten

Mindszent - Egyelőre nem adott engedélyt a gázszolgáltató, hogy használják a mindszenti Károly óvoda-bölcsőde felújított épületének konyháját. A gyerekeknek átmenetileg egy helyi vállalkozás szállítja az ebédet.
Nem kapott engedélyt a Károly óvoda-bölcsőde, hogy használja a felújított Szabadság téri épületben lévő konyháját. Az épületet nyáron modernizálták, kicserélték nyílászáróit, külső hőszigetelést kapott, valamint új gázkazánt és új radiátorokat szereltek fel. A munkálatok során a konyhában ott nem nyúltak a gázvezetékekhez, a szolgáltató azonban nem engedélyezte, hogy újra működjön.

– 300 főre kellene főznünk, 170 óvodásra, bölcsődésekre, szociális ellátásban részesülőkre is. Hogy ne kelljen rendkívüli szünetet elrendelni, egy vállalkozó szállítja a gyerekeknek az ebédet – mondta lapunknak Korom Éva, az intézmény igazgatója.

– Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. soron kívül kiadja a szolgáltatói szakvéleményt, és a műszaki átvételt is soron kívül elvégzi, amennyiben a tervező az általa beadott tervdokumentáció hiányosságait pótolja, és a tervet ismételten beadja – szögezte le írásbeli megkeresésünkre Tóbiás Zoltán, a cég szegedi kirendeltségének vezetője. A tervező ugyanis csak a gázkazán cseréjéről szóló tervdokumentációt nyújtotta be, az pedig csak később derült ki a Dégáz számára, hogy az épületben a kazánházon kívül egy konyha is üzemel. Mint ahogy az is: ahogy az egész épületben, úgy a konyhában is kicserélték a régi nyílászárókat, ezzel megváltoztatták az ott üzemelő gázkészülékek légellátási feltételeit. A személyes egyeztetéseken a tervező nem jelent meg, így a Dégáz a mindszenti önkormányzat képviselőivel tudatta: csak a tervező által elkészített, a valóságnak megfelelő dokumentáció és műszaki megoldás birtokában adható ki a konyha működéséhez szükséges engedély – foglalta össze Tóbiás Zoltán.

Olvasóink írták

 • 5. Holló 2010. szeptember 02. 19:46
  „Nos ha sem a szolgáltató sem a kormány nem tehet róla akkor talán a tervező miért is mert neki illet volna tudni ez ide vonatkozó szabályokat. Más kérdés ki volt a tervező és talán a költségeket rá kéne testálni. Véleményem szerint de sajnos Mindszent történetében nem ez volt az első olyan épület ami gondokkal küzd de reméljük ez nem olyan lesz mint a fészek lakások itt a gondok megoldódnak ott nem fognak a hibák kijavulni már sajnos, és az lakóknak azokat el kell viselni rendesen. Itt még van remény remélem más gond nem lép fel és a konyha zavartalanul fog működni.”
 • 4. Filctoll 2010. szeptember 02. 16:44
  „Lehet szidni a gázszolgáltatót de ami előírás azt be kell szigorúan tartani! A szabályokat nem Ők hanem a valós élet hozza, az elmúlt balesetekből vonják le a következtetéseket és hozzák meg a rendszabályokat!
  Inkább 1 lyuk az új hermetikusan záró ablakon mint hogy -akár egy egész- család haljon meg CO mérgezésben!
  Nem játék, komolyan kell venni!
  Felesleges szidni a szolgáltatót és a kormányt !”
 • 3. szatyi 2010. szeptember 02. 12:35
  „Polgárbarát kormányunk van. Intézkedni kellene, az "oligarchákkal" szemben!”
 • 2. Falcao 2010. szeptember 02. 12:25
  „Mindszenten ez sem megy egyszerűen.Sírjunk vagy nevessünk?”
 • 1. gróf 2010. szeptember 02. 09:07
  „"ahogy az egész épületben, úgy a konyhában is kicserélték a régi nyílászárókat, ezzel megváltoztatták az ott üzemelő gázkészülékek légellátási feltételeit."

  Mivel a gáztűzhelyek nyílt lánggal égnek az égéstermék nem tud távozni a rendkívül jól szigetelő új ablakok résein és az oxigén utánpótlás is nehézkes csukott ablakoknál, ezért amikor kicseréltem a konyhámban az ablakot, hogy jól szigeteljen és kisebb legyen a gázszámla...jött a meglepetés, hogy külső kivezetéses légelszívót kellett a gáztűzhely fölé építeni és az elszívónak megszabták a teljesítményét, valamint az új ablakba egy szellőzőt kellett fúratni (agyrém) ami állandóan huzatot csinál, nagyobbat mint a régi fa ablakom :) mindezt még pár tízezerrel egy tervezővel meg kellett csináltatni.
  Tapasztalatom szerint ha valaki a konyhájában nyílászárót cserél, az dobja ki a gáztűzhelyét és vegyen egy új villany tűzhelyet, mert olcsóbban jön ki és kisebb lesz a huzat a konyhájában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár 11 ezer kopogtatócédulát gyűjtött

Nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság a Fidesz színeiben, illetve szövetségeseként induló vásárhelyi képviselőjelölteket. Tovább olvasom