Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Nem kapós a mindszenti iskolaigazgatói szék

Mindszent - Hiába hirdette meg az álláshelyet a helyi önkormányzat több fórumon is, eddig senki sem jelentkezett az igazgatói székre. Bagitáné Szécsényi Mária, a jelenlegi direktor is gondolkodik, hogy vállalja-e újból.
Meghirdette a mindszenti általános iskola igazgatói posztját a helyi önkormányzat, miután a jelenlegi igazgató, Bagitáné Szécsényi Mária 5 évre szóló megbízatása idén július 31-én lejár. A pályázat már megjelent a napisajtóban, olvasható Mindszent hivatalos honlapján és a www.kszk.hu weblapon, ám eddig nem tülekedtek a jelentkezők. Igaz, a pályázat beadási határideje február 18-a. Az önkormányzat felsőfokú végzettséggel és szakképzettséggel, illetve pedagógus szakvizsgával rendelkező pályázók jelentkezését várja. Amennyiben már dolgoztak iskolaigazgatóként, intézményvezetői szakképzettséget is fel kell mutatniuk. Kritérium az is, hogy legalább 5 évet már dolgozniuk kellett pedagógusként.

Bagitáné Szécsényi Mária, a mindszenti általános iskola jelenlegi igazgatója tizenhárom esztendeje áll az intézmény élén. Általános iskolába is ide járt, így szívéhez nőtt az intézmény.

Bagitáné Szécsényi Mária még gondolkodik azon, hogy elinduljon-e újra. Fotó: Tésik Attila
Bagitáné Szécsényi Mária még gondolkodik azon, hogy elinduljon-e újra.
Fotó: Tésik Attila

– Akkor pályázok az igazgatói posztra, ha a tantestületből ezt senki sem teszi meg. Nem szívesen látnék külső embert az iskola élén – mondta. – Nekem most már sok ez a munka igazgatóként, inkább a jogszabályok tanulmányozásával, s az iskola menedzselésével kell foglalkoznom. Szívesebben tanítanék itt az iskolában, ahol tizennyolc éves koromban elsőként a katedrára álltam.

A bírálóbizottság

A képviselő-testület felkészült a pályázatok elbírálására, háromtagú bizottságot állított fel kifejezetten erre a célra. A beérkező pályázatokat Bácsi János, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula TFK Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Párkányi László települési képviselő és Tóth Lászlóné, a Szegvári Általános Iskola nyugalmazott igazgatója bírálja majd el.

Olvasóink írták

  • 2. egyszeregy 2009. február 09. 18:03
    „Azért, kedves írástudatlan, mert ezt mind ma már jogszabály írja elő... Persze a szakértők miből keresnének annyit..”
  • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. február 04. 16:54
    „Még jó hogy nem professzori végzetség kell hozzá! Nem hogy örűlnének hogy egyáltalán elválalná valaki ! A pályázatokat meg miért nem egyenesen a kúltúr miniszter bírálja el? Röhej az egész! Hiszen csak egy általános iskoláról van szó nem pedig egy egyetemről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma is dolgoznak magyarok Tengizben

Hódmezővásárhely - Hónapokig dolgozott a közelmúltban az egykor híres-hírhedt tengizi olaj- és gázmezőn Barna László. Tovább olvasom