Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Nem költöztek vissza a kilakoltatottak

A kilakoltatás után nem mentek vissza a kiürített, önkényesen elfoglalt lakásba a vásárhelyi Nagy Eszterék. A fiatal asszony anyósánál húzták meg magukat, ám egy idő után onnan is menniük kell, mert a bérlőnek hátraléka van. Huszka Mártáék pedig tegnap visszaköltöztek az önkormányzat által eredetileg kiutalt Észak utcai lakásba.
Huszka Mártáék a kilakoltatás után visszamentek a régi lakásukba, fűteni viszont nem tudnak, mert ellopták a kályhájukat. Fotó: Tésik Attila
Elhagyták az önkényesen elfoglalt vásárhelyi Észak, valamint a Dobó Katalin utcai szociális bérlakásokat a csütörtökön heves indulatok közepette kilakoltatott családok. Nagy Eszteréket és Huszka Mártáékat is közmunkások segítségével, rendőrök jelenlétében költöztették ki. A kilakoltatásnak, mint azt megírtuk, kétszer is nekifutottak, végül mind a két családnak mennie kellett, s lakat került a lakásokra.

Nagy Eszterék az éjszakát már nem töltötték a másfél hónapja illegálisan elfoglalt lakásban, tudtuk meg tegnap Klózikné Szabó Máriától, a fiatal asszony anyósától, aki befogadta őket. Esztert nem találtuk az Észak utcában, mert kisfiát vitte orvoshoz. A kilakoltatási cirkuszban megbetegedett a kicsi, magyarázta az anyósa.

A fiatalokkal együtt heten laknak majd ezentúl a kétszobás lakásban. Hogy meddig maradhatnak Eszterék az anyósáéknál, kérdéses, mert Klóziknénak felmondta az önkormányzat a bérleti szerződését, mivel lakbértartozása van.

Egy éjszakát még a Dobó Katalin utcán töltöttek Huszka Mártáék, viszont tegnap már pakoltak vissza az Észak utcára, abba a lakásba, melyet eredetileg kiutalt nekik az önkormányzat. Félnek, hogy a gyerekek rovására megy, ha tovább akadékoskodnak, magyarázta Márta, s inkább visszaköltöztek. Megpróbálják rendbe tenni a lakást, ami nem kis feladat lesz, hiszen a falakon hatalmas lyukakat rágott az egér, a patkány. Az igen rossz állapotban lévő helyiségek felújítása sokba kerül, s a család nem igazán tudja miből kifizetni. Fűteni nem tudnak, mert amíg az önkényesen elfoglalt ingatlanban laktak, ellopták a kályhájukat.

Hevesi Tamás, a polgármesteri hivatal munkatársa elmondta: Klóziknénak kérvényeznie kell, hogy nála lakhasson a menye és családja. Bár tartozása miatt az asszonynak is mennie kell a lakásból, rá érvényes a kilakoltatási tilalom, így március 31-éig maradhat. Addig Nagy Eszterék is élhetnek ott. Miután Huszka Mártáék visszatértek eredeti lakásukban, továbbra is ott maradhatnak. Kilakoltatásuk ellenére a családok a jövőben is pályázhatnak másik lakásra, jegyezte meg Hevesi Tamás. Megtudtuk azt is, hogy azt a lakást, amelyből Huszkáékat csütörtökön kitették, már át is adták egy bérlőnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már biztos a tömeges elbocsátás

Amiről a múlt héten nem nyilatkozott az illetékes, mostanra biztossá vált: a tervek szerint ma kezdi… Tovább olvasom