Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Nem nő a parkolók száma

Se kerékpárút, se „kétoldali" parkoló nem lesz a vásárhelyi Szent Antal utcában, mert az út túl keskeny ezekhez a változtatásokhoz. Az utcát még tavaly októberben egyirányúsították, s azóta a jobb oldali sávot parkolóvá alakították át. A polgármester javaslatára hamarosan áthelyezik a másik oldalra, hogy ezzel védjék az iskolából kijövő diákokat, valamint a lakókat.
Nem sokáig állhatnak itt az autók. Hamarosan a másik oldalra helyezik át a parkolót. Fotó: Tésik Attila
Lakossági fórumokon már több alkalommal is felmerült, hogy érdemes lenne a vásárhelyi Szent Antal utcában több parkolót kialakítani vagy esetleg kerékpárutat létesíteni. Az utca tavaly októberig kétirányú volt, de azóta csak az Andrássy utca felől lehet rá behajtani, mivel egyirányúsították. Az így felszabaduló jobb oldali sávból parkolót alakítottak ki.

A környezetvédelmi, közlekedési és mezőgazdasági tanácsadó testület korábban azt javasolta az önkormányzatnak, hogy az utca mindkét oldalán lehessen parkolni. Ez azonban csak akkor valósulhatna meg, ha a kocsik fél kerékkel a járdára állhatnának.

– Az előírás szerint egy forgalmi sávnak minimum 3 méter szélesnek kell lennie. Mivel a Szent Antal utca útja nincs kilenc méter, így másképp nem kivitelezhető a kétoldali parkolás, valamint középen van a közlekedő sáv – tudtuk meg Kalocsai Gézától, a testület elnökétől.

Lázár János polgármester viszont nem tartja jó ötletnek, ha a kocsik félig felállnának a járdára. Ezenkívül ebbe az utcába a teherautók is behajthatnak, azok pedig végképp nem férnének el a két kocsisor között.
– A belvárosban hétköznaponként alig lehet parkolót találni. Én nagyon örültem volna annak, ha a Szent Antal utcában megkétszerezték volna a helyek számát – mondta a közelben lakó autótulajdonos, Molnár Péter.

A tavaly ősz óta érvényben lévő forgalommódosításhoz képest a közeljövőben kisebb változtatást azonban végrehajtanak a Szent Antal utcában. Jelenleg az autók az út jobb oldalán parkolhatnak. Itt viszont alig van lakóház. A másik oldalon viszont sok az épület, ráadásul az Eötvös József szakközépiskola főbejárata is erre az utcára nyílik. A polgármester ezért azt javasolja, hogy a diákok és a lakók védelmében érdemes lenne erre az oldalra áthelyezni a parkolót, így az utcára lépve az álló és nem a mozgó kocsikhoz lennének közelebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezren tüntettek a vásárhelyi kórházért

A vásárhelyi Szent István téren Lázár János polgármester hívására tegnap délelőtt mintegy tízezren… Tovább olvasom