Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Nem riasztja a botrány az új igazgatót

Demokratikus légkörben szeretne dolgozni a mindszenti gondozási központ új, kinevezett vezetője. Dr. Oczelláné Kis R. Mártát nem riasztja az intézmény körül kialakult botrány. Mint mondta: határozott programmal és erkölcsi tartással vágott neki a feladatnak.
Dr. Oczelláné Kis R. Márta, a mindszenti gondozási központ új vezetője (balról) számára nem ismeretlen a szociális terület. Fotó: Tésik Attila
Nem riasztja a mindszenti gondozási központ körül kialakult botrány az intézmény új vezetőjét, dr. Oczelláné Kis R. Mártát. Az igazgatónő alig néhány hete kezdte meg munkáját a létesítmény élén. Szeretné, ha demokratikus légkör jellemezné a kapcsolatát a kollégáival, már csak azért is, mert az intézmény körüli hercehurca megviselte a munkatársakat. A gondozási központot közel egy évig megbízott vezető irányította, miután az egykori igazgatót sikkasztás bűntettével vádolják, s felmentették állásából.

Az intézmény irányítására egyébként háromszor írták ki a pályázatot. A végül megválasztott vezető is kétszer próbálkozott, s másodjára nevezték ki a központ élére. Dr. Oczelláné Kis R. Márta tizenegy évig dolgozott vállalkozó dietetikusként és óraadó tanárként. Régi vágya volt, hogy szociális területen dolgozhasson, ezért is jelentkezett szociális menedzser szakra, melyet most végez az egyetemen. Dietetikusként egyébként már megfordult a mindszenti gondozási központban is.

Az öt évre kinevezett igazgató fontosnak tartja, hogy otthonos, biztonságos légkört tudjanak biztosítani az intézményben élő 27 gondozottnak. Úgy véli ugyanis, hogy ebben a korban jelentős szerephez jutnak a közös beszélgetések, programok, ezzel ki tudják védeni az egyedüllét okozta lelki ártalmakat. Emellett kiemelte a házi segítségnyújtás jelentőségét is, melyet egyre többen igényelnek Mindszenten. Azt is lényegesnek tartja, hogy jó néhány rászoruló a gondozási központ jóvoltából legalább naponta meleg ételhez juthat, és továbbra is fontos szerepet kap az intézmény munkájában a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornacsarnokot terveznek az Eötvös szakközépbe

A Gregus és az Eötvös szakközépiskola közös udvarán tervezik felépíteni azt a sportcsarnokot,… Tovább olvasom