Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Nem terveznek új öltözőket a vásárhelyi uszodában

Hódmezővásárhely- Szülők és testnevelő tanárok is szóvá tették: örülnek annak, hogy a Gyarmati Dezső Sportuszodában felújították az öltözőket, de ezekből a helyiségekből kevés van. Különösen a mindennapos testnevelésnél, az úszásoktatásnál, erről több tanár beszámolt.
Az idei ifjúsági, junior úszó-Európa-bajnokság okán több fejlesztés, beruházás zajlik a vásárhelyi fürdő, a sportuszoda területén, hogy a létesítmény megfeleljen a követelményeknek. Az öltözőbővítésre azonban nem gondoltak. A strand területén két öltözőblokk is található, amelyek kapacitása több száz, és – az üzemeltető tapasztalata szerint – eddig kielégítette az igényeket.

– Költségkímélés miatt az épülő bemelegítőmedencéhez öltözőket nem terveztünk, ilyen döntés született
– mondta megkeresésünkreBenkő Zsolt önkormányzati képviselő, a helyi szervezőbizottság elnöke. Elárulta, a 25×33 méteres bemelegítőmedencénél padokat helyeznek majd el, öltözőszekrények valószínűleg nem lesznek, külön öltözőblokkot ott nem alakítanak ki.

A kontinensviadalhoz kötődő beruházások – felújítás, építés – teljes összege 1 milliárd 243 millió forint, és az 2321 négyzetmétert érint. Készül a konditerem, a már említett bemelegítőmedencénél a feszített víztükör technikájának kialakítása, és zajlik a létesítmény befedése. Tavasszal kicserélik a felújított öltözőkben a szekrényeket és a padokat. A fejlesztések tavaszra, április végére fejeződnek be, majd kezdődhet a próbaüzem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büszkék a székkutasiak, de hiányolják a fiatalokat

Büszkék a székkutasiak, de hiányolják a fiatalokat
Örülnek minden fejlesztésnek a székkutasiak, akik szerint a település megérdemli a falumegújítási díjat, amit pályázaton nyert el. Tovább olvasom