Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Nem veszik komolyan a vásárhelyi terelőtáblákat

Hódmezővásárhely - Nem veszik komolyan az autósok az elterelő táblákat a 47-esen, Vásárhelynél: továbbmennek a Kaszap utcai kereszteződés felé.
Igaz, ott a körforgalom építése még nem érinti az utat, most a közműveket váltják ki, a járdán és a kerékpárúton dolgoznak. Ígérik, határidőre, június 30-ára mindennel elkészülnek. Az önkormányzat azt szeretné, ha az építés miatt csak rövid ideig kellene elterelni itt a forgalmat.

A 47-es főúton, a vásárhelyi laktanyánál már kitették azokat a narancssárga táblákat, melyek az Ady Endre utcán keresztül a belvárosba irányítják a forgalmat. Erre azért van szükség, mert a nemrég átadott Kaszap utcai elkerülő úton egy újabb körforgalom épül. A terelőtáblák ellenére a városon áthaladók többsége továbbra is az elkerülő utat használja. Igaz, a bagolyvári csomópontnál egyelőre olyan munkák folynak, melyek komolyabban nem akadályozzák az áthaladást.

Terelés a laktanyánál. A tranzitforgalom majd ismét a belvárosra zúdul Fotó: Tésik Attila
Terelés a laktanyánál. A tranzitforgalom majd ismét a belvárosra zúdul.
Fotó: Tésik Attila

Amíg nem készült el a Kaszap utcai elkerülő út, az Ady Endre utcában egymást érték a kamionok. A 47-esen Debrecen és Szeged között közlekedők többsége azonban már „rászokott" az elkerülőre. Gyorsabban haladhatnak, ráadásul kikerülhetik az Ady elején lévő vasúti átjárót is. A későbbi bagolyvári elterelésnél viszont egy rövid időre ismét megnőhet a járművek száma az Adyn.

A polgármesteri hivataltól kapott tájékoztató szerint jelenleg a közművek kiváltása zajlik, kerékpárutat és járdákat építenek a város második legforgalmasabb kereszteződésében. E hét végétől pedig várhatóan a kanyarodósávokat alakítják ki.

A majdani körforgalom helyén most még egy keresztforma van, amit hamarosan kikerekítenek, vagyis elkészülnek a ki- és behajtósávok. Két hét múlva pedig elbontják azokat a járdaszigeteket, amelyek a jelzőlámpás kereszteződésben vannak. A körforgalom átadása után már nem lesz rájuk szükség.

A bagolyvári kereszteződésnél egyelőre olyan munkák folynak, amelyek nem akadályozzák a forgalmat Fotó: Tésik Attila
A bagolyvári kereszteződésnél egyelőre olyan munkák folynak, amelyek nem akadályozzák a forgalmat.
Fotó: Tésik Attila

Az önkormányzat azt szeretné, ha azok a nagyobb munkálatok, melyek az áthaladó forgalom szakaszos leállítását vagy elterelését eredményezik, minél rövidebb időn belül elkészülnének. Egyelőre azonban nem lehet tudni, mikor kezdődnek és meddig tartanak a forgalomzavaró munkálatok. Annyi azonban biztos, hogy a tervezett június 30-i határidőt tartani tudja a kivitelező.

Olvasóink írták

 • 6. alsonix 2008. június 04. 20:19
  „A válalkozónak az alválalkozójának az alválalkozójukkal szerződő alválalkozó alválalkozója!”
 • 5. Én, aki láttam 2008. május 30. 08:35
  „Jééé, elkezdte egy munkás kapirgálni a biztosítónál a sarkon a gödröt :) Hátha estére befejezi!”
 • 4. Hozzászoló 2008. május 30. 06:08
  „Nevetséges a város közlekedési rendje és eszement szabályozása . A Bagolyvári körforgalm építése csiga lassúsággal halad. A felvulnult vállakozó elég komolytalannak tünő eszközállománnyal rendelkező és leginkább ácsorgó papucsos véndégmunkásokból áll. Vagy ez csak látszat? Vagy ez volt legolcsóbb alvállakozó aki valahogy csak elvégzi a munkát egy nagy cég neve alatt aki leveszi sápot, majd garanciában meg jön toldozás foltozás? Mint annyi az utóbbi vásárhelyen történt útépítésen és egy beruházon. Pl Strand, döcögös kerékpárutak stb.”
 • 3. hülye azért nem vagyok 2008. május 29. 12:29
  „nem normális, aki a terelő útvonalon megy, mert a Biztosítónál a sarkon ugyan az, ha nem rosszabb, a helyzet: csőtörés miatt leszűkült az út, 20km/h seb.korlát.
  a bosszantó, hogy NAPOK ÓTA NEM CSINÁLNAK SEMMIT a helyreállítás érdekében”
 • 2. kertvárosi polgár 2008. május 29. 08:14
  „az Ady utcán az uszodánál mikor lesz ZEBRA felfestve?
  az iskolák környékén 30-as sebebességkorlátozásokkal teliszórták a várost (vakáció alatt is ottmaradnak), de ide miért nem tesznek valami védelmet a gyalogosoknak?”
 • 1. félnótás 2008. május 29. 07:46
  „Nem veszi komolyan az sem aki kitette!
  Vasárnap: Orosháza felöl érkezve a városba a temetőnél a Jókai felé mutat a tábla, Szegedre vzető utat mutatva.
  A Jókai-Szántókovács kereszteződésnél már elfelejtették kitenni, hogy balra forduljon az árva autós ha Szegedre akar jutni.
  Igaz az is lehetőség ha elmegy Mindszentig, átmegy a kompon és majd valahogy visszajut Szegedre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koppány, a vásárhelyi görény

Hódmezővásárhely - Koppány – meleg ide vagy oda – bundában, pórázzal a nyakában sétál délutánonként Vásárhely parkjaiban. Tovább olvasom