Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Nem volt ott az édesapjáról elnevezett vízilabdatornán ifjabb Török Sándor

Hódmezővásárhely - Nem sértődött meg, de valóban nem volt ott az édesapjáról elnevezett hétvégi utánpótlás vízilabdatornán ifjabb Török Sándor, aki bár tudott a rendezvényről, úgy vélte: az illendőség megkívánta volna, hogy kipostázzák a meghívót.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Nem volt ott a hétvégén az édesapjáról elnevezett, első alkalommal megrendezett Török Sándor Nemzetközi Utánpótlás Vízilabdatornán ifjabb Török Sándor.

– Elképzelhető, hogy nem volt pénze a vízilabdás egyesületnek postázni a meghívókat – jegyezte meg mosolyogva Sándor. – A viccet félretéve, valóban sem én, sem a családtagok – a nővérem, az unokaöcsém, aki egyébként korábban szintén vízilabdázott – nem vettek részt az eseményen. Persze tudtam róla, hiszen édesapám képének felhasználására engedélyt kértek. Azt is megértem, hogy el kellett valakiről nevezni a tornát. Úgy vélem, az illendőség megkívánta volna: postázzák a meghívókat. Baráti alapon invitáltak, és a szombati ünnepélyes megnyitó után egy nappal, vasárnap kaptam meg az uszodában a meghívót. A családtagjaim viszont semmit nem kaptak, pedig már tényleg nem vagyunk sokan – jegyezte meg ifjabb Török Sándor. Testnevelő édesapjáról, az úszó- és vízilabda-szakedzőről, játékvezetőről még 2009-ben nevezték el a strandot.

Ifjabb Török Sándor és édesapja relikviái. Fotó: DM/DV
Ifjabb Török Sándor és édesapja relikviái.
Fotó: DM/DV

Megkeresték

Az egyesület megkereste ifjabb Török Sándort, és kikérték véleményét és hozzájárulását az édesapjáról elnevezett tornához, csakúgy, mint a Török Sándor Baráti Körét is, amelynek tagja. Konkrét időpontot is egyeztettek a meghívó, a program, a tiszteletjegyek átadására, amelyek egyébként a család részére is szóltak, ám a megbeszélt időpontban nem ment le az uszodába, és később már csak vasárnap tudták elérni – mondta dr. Soós Gábor, a HVSC elnöke.

Sándor azt mondta, nem haragszik senkire, és ha már ő nem volt ott, legalább annak örül, hogy a tornán a vásárhelyi egyesület csapatai remekeltek, az 1999–2000-es korosztályban a HVSC a harmadik, míg a 2001-eseknél az első helyet szerezte meg.

Ifjabb Török Sándor egyébként szintén évekig úszott, majd 13 évesen váltott vízilabdára. Dolgozott a vásárhelyi strandon úszómesterként, és edző is volt a helyi vízilabda-egyesületnél. Jelenleg Szegedre jár át, ott úszómester.

– Így alakult, hogy ingázom. De a vásárhelyi strandra is járok, itt kicsiket tanítok úszni. Éppen elég, hogy ilyenkor a medencében vagyok. Úsztam és vízilabdáztam már életemben eleget, most inkább lábtengózok, ha mozogni akarok – tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 7. mivan? 2013. szeptember 20. 08:25
  „Akármilyen ember is, a protokoll ( ha tudják mit jelent ) megkívánta volna, hogy hivatalosan meghívják. Szerintem meg az a gáz, hogy vízilabdás gyerekeink ahol elindulnak mindent megnyernek, tönkre vernek mindenkit és magasról le vannak sz.... Bezzeg a focisták, ilyen-olyan vissza nem térítendő támogatás tao pénz stb...”
 • 6. Roland1000 2013. szeptember 19. 19:56
  „Valahogy nekem nem kompatibilis egymással az, hogy tornát tervezek vaklaki tiszteletére, de arra sem vagyok képes, hogy a meghívót - örömmel, szívesen - átadjam a fiának, lányának. Hát ennyire tisztelem Török Sándort, hogy tisztességesen még a fiát sem hívom meg? Gondolom voltak, akiknek sikerült személyesen átadni a meghívót... Szerintem gáz!”
 • 5. abai 2013. szeptember 19. 19:29
  „És ez kit érdekel? Tudott róla, nem kapott meghívót és nem ment el. És akkor mi van?”
 • 4. Én2 2013. szeptember 19. 14:45
  „Szemétség nem meghívni a családot az ünnepélyre.Sándor minden nap a strandon van nem lett volna nehéz a kezébe nyomni.Több tiszteletet a tanárúrnak!!!!”
 • 3. cumania 2013. szeptember 19. 14:07
  „Baráti alapon invitálták, miért nem elég ez?
  Teszi itt az agyát! Vegye megtiszteltetésnek, hogy így őrzik édesapja emlékét! A tahó viselkedésével magát minősíti!”
 • 2. sultane 2013. szeptember 19. 12:03
  „"ám a megbeszélt időpontban nem ment le az uszodába,"
  Nem szoktunk házhoz menni a meghívóért. Azt vagy elviszik a meghívottnak, vagy postázzák.
  Ezt minden jólnevelt ember tudja. Ha mégsem ragadt rá ennyi, akkor javaslom egy protokollkönyv elolvasását a szervezőknek.”
 • 1. Roland1000 2013. szeptember 19. 09:09
  „Hát, azért én biztos szerét ejtettem volna, hogy a meghívót átadjam neki... Soós Gábor szavai nem felmentők...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszúrta anyja élettársát, most beismerte

Beismerő vallomást tett a vásárhelyi emberölés gyanúsítottja. Tovább olvasom