Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Nem zárnak korábban a mindszenti kocsmák

Hódmezővásárhely - Bár tervezte, végül mégsem csökkentette a helyi vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét a mindszenti képviselő-testület. A képviselők szerint ezzel nem lehet megfékezni a hétvégenként üvöltöző, másokat pihenni nem hagyó ifjúságot.
Mégsem korlátozta a mindszenti képviselő-testület a kisvárosban működő kocsmák, vendéglátó-ipari egységek nyitvatartási idejét. A testület elé került rendelettervezet szerint a kocsmáknak este 11-kor be kellett volna zárniuk, s a redőnyt csak hajnali 5-kor húzhatták volna fel. A helybeliek ugyanis panaszkodtak, s aláírást is gyűjtöttek amiatt, hogy a szórakozóhelyekről kitóduló vendégek hangoskodásától nem tudnak aludni. A vitában Hevesi István és Párkányi László érvei győztek. A képviselők szerint ugyanis még mindig jobb, ha éjszakánként helyben buliznak a fiatalok, mintha azt más településen teszik. Emlékezetes, hogy tavaly több megrázó diszkóbaleset is történt.

A döntés utáni napon magunk is szondáztuk a helyieket. Arra voltunk kíváncsiak: tudnak-e aludni a hétvégéken a kocsmák közelében lakók.
– Szörnyű, amit a szomszédos vendéglőből zárás után távozó fiatalok művelnek – mondta lapunknak Bereczkiné Szűcs Mónika. – Dörömbölnek a vaskapunkon, püfölik a redőnyeinket, s kocsmapultnak nézik az ablakpárkányunkat, odateszik a sörüket, míg beszélgetnek. Legutóbb egy sörösüvegen ugráltak az ablakunk előtt addig, míg az recsegve-ropogva szét nem tört. Mi meg a szobában azt sem tudtuk, mi történt, ráadásul kisgyermekünk is felijedt rá.

Réffi Miklós és felesége házának redőnyét tologatták éjszaka a felhevült fiatalok. Fotó: Tésik Attila
Réffi Miklós és felesége házának redőnyét tologatták éjszaka a felhevült fiatalok.
Fotó: Tésik Attila

A fiatalasszony hozzátette: a szomszédos kocsmából azonban nem szűrődik ki zaj. A távozó, elfáradt vagy elbódult vendégek csinálják az utcán is a fesztivált, főleg koncert után. Azt szeretné, ha a rendőrség erélyesebben lépne fel a randalírozók ellen. Réffi Miklós és felesége is hasonló tapasztalatokat szerzett. Házuk ablakredőnyét tologatták a minap felhevült fiatalok.

Ritkán jár el szórakozni Varga József és Balázs Ferenc, aki épp egy játékgép mellett töltötte idejét az egyik vendéglátóhelyen. Úgy vélik, ha hamarabb zárnának a kocsmák, akkor hamarabb hazamennének.
A 22 esztendős Szíver Zsolt úgy tartja (s véleményével több fiatal is egyetértett), Mindszenten kevés a jó hely. A focista ezért a szomszédos településekre jár szórakozni, de megtartja a mértéket. – Ha itt maradok a városban, akkor nem is ülök autóba, hanem kerékpárral jövök fel a Dózsatelepről. Nem kockáztatom a jogosítványomat, s ha úgy adódik, visszafelé nem is ülök fel, inkább hazáig tolom a biciklit.

Baj a kábítószer

Az a legnagyobb baj, hogy a kábítószer nálunk is jelen van. Nemrégiben egy terjesztőt fogtak el nálunk, olvastam az újságban – mondta egy helybeli. Elárulta, fiatalkorában ő is hangoskodva ment haza egy-egy buli után, de nem randalírozott úgy, ahogy a mai fiatalok.

Olvasóink írták

 • 6. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 28. 11:04
  „MISTY.CUM! Szép neved van! Eléggé semmitmondó! Miért beszélek én parasztul? Gyanítom hogy te is egy főparaszt lehetsz a sok közül. Vagy legalább is a közeli hozzátartozólyuk ha ennyire a szívedre vetted a hozzászólásomat. Egyépként megnyugtatlak hogy nagyon sok fiatal jár vidékre szórakozni. Persze csak is az igényesebjei! Aki meg otthon marad annak jó a kocsma is. Jól berugnak utána meg duhajkodnak ez a szórakozásuk nekik mint a cikk is tanúsítja! Vagy nem ólvastad el???? Neked biztosan nincsen kiscsaládod akit éjszaka felébred a garázda duhajkodásra sőt te szerinted ez így is van rendjén ugye???? Mert azt mondod hogy nagyon is kúltúrált és igen magasan palifikált emberek űlnek ott a városvezetésben. Hát barátom akik ezek a dólgok felett szemet húnynak és nem tesznek illetve eszükágában sincs tenni semmit figyelmenkívül hagyva a lakosság kérelmét Mást nem lehet rályuk mondani hogy haszonleső-egoista-konzervatív FŐPARASZTOK!”
 • 5. misty.cum 2009. január 27. 18:16
  „Írátudatlan T-di

  A neved igen sokat mondó. nem kívánok olyan parasztul beszélni, mint te, ezért kulturáltan annyit mondanék, hogy ha mindenkinek a kívánságát figyelembe kellene venni, akkor a jelenlegi testületbe a hozzád hasonló kevésbé kvalifikált ,,hatékony" embereket is be kellene szavazni. Szerencsére nem kívánság műsor. Legalább is nem neked.
  A kocsmákról annyit, hogy nincs hova menni a fiataloknak. A szomszédokban lakók pedig a kocsmák nyitásakor írhatnak kérvényt az engedélyek kiadása ellen. Meg is lehet egyezni a kocsmárosokkal, hiszen jobb a békesség. A gyerekeink pedig kevesebben vándorolnak vidékre bulizni.”
 • 4. Hmmm... 2009. január 26. 08:36
  „Sajnos a kocsmak orokke viragozni fognak, mig az alkohol legalisan forgalmazhato. Irastudatlannak igaza van az allami bevetelt tekintve, hiszen nem csak a kocsmak, hanem maguk a termek gyartok es forgalmazok oriasi , stabil jovedelmet biztositanak az allamnak, eppen ugy , mint a cigaretta forgalmazasaval. Sajnos ezert a kocsmak bezarasa hiu abrand. Szerintem a telepulesek lakoinak ill. tanacsanak jogaban all leszabalyozni , hany ilyen jellegu "szorakozohelyet" kepes elviselni es milyen korulmenyek kozott. Ervenyesitsek ezt a jogukat!!!”
 • 3. NameX 2009. január 25. 18:16
  „Az összes kocsmát bezárni! Menjenek dolgozni!”
 • 2. Hmmm... 2009. január 25. 13:22
  „Mind a ket felnek jogosak a felvetesei. Valoban nem az 1-3 oraval megroviditett myitvatartas hozhat javulast. Megfelelo kidobolegenyek alkalmazasaval javitani lehetne a korulmenyeken. A "szorakozohelyek" mukodesi felteteleibe kell szigoruan belevenni olyan koveteleseket, melyekkel nem csak a sajat erdekeiket, hanem a kornyezet nyugalmat is biztositjak. Itt is ervenyes a jogok es kotelessegek rendszere. Tevednek?”
 • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 25. 12:36
  „Szerintem meg a legnagyobb baj hogy Hevesi úrnak csak annyi esze van amennyi látszik! Lásd példaként a kukorica eltüzelését! Persze hogy nem akarnak a kocsmáknak ártani hiszen az egyik legjövedelmezőbb adóbevételi forrás! A pénz minenáron! Még ha kell a garázdaság árán is! Mit számít hogy a becsületesen és keményen dógozó emberek pihenni szeretnének nem beszélve a kicsinyekről! A kérelmek ellenére sem kórlátozták a nyitvatartást ezzel is bizonyítván hogy a becsületes dolgos emberek semmit sem számítanak sőt enyhén szólva még hülyének is nézik őket és semmibe veszik a kérelmüket is! Ezek után megállapítható hogy Mindszent városvezetése bizony konzervatív és haszonleső főparasztokból áll! Igazán sajnálom Mindszent kúltúrált és dolgozó embereit de majd csak véget ér a főparaszti diktatúra!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 000 000 a rák ellen

Hódmezővásárhely - A tavaly áprilisban indult Egészséges Vásárhely program 9 millió forintot nyert… Tovább olvasom