Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Nemzetközi projektben vesz részt az Emlékpont

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Emlékpont Múzeum részt vesz az „Openness – past memory for a future open society" című uniós pályázaton, rajtuk kívül négy román, két német és egy bolgár kiállítóhely részese a projektnek.
A tudományos intézetek célja, hogy megosszák egymással tapasztalataikat a kommunista diktatúra időszakának bemutatási lehetőségeiről, módszereiről, és közös interpretálási szisztémákat dolgozzanak ki. Minden országban 4–6 napos rendezvénysorozatot tartanak február 1. és július 31. között, Hódmezővásárhely a harmadik állomás lesz, április 16. és 20. között az Emlékpont szervezésében ad otthont a város az eseménynek. Az intézmény profilját és működését múzeumpedagógiai eszközökkel, kerekasztal-beszélgetéssel mutatják be, ismertetik meg a vendégekkel az Emlékpont munkatársai. A projekt 100 százalékos támogatottságú, az Emlékpont pályázati részesedése saját programjának megvalósítására 12 ezer euró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik a belvárosi termálkört Vásárhelyen

87,6 millió forint uniós támogatást nyert az „Új fogyasztók bekapcsolása a geotermális távhőszolgáltatásba Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom