Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Népművészek nyitották a vásárhelyi őszi heteket

Hódmezővásárhely - A Lánc utcai fazekasházban péntek délután megnyitották a vásárhelyi őszi heteket. Az első napon népművészek, diákalkotók mutatkoztak be.
– Számvetés és megmérettetés is egyben ez a rendezvénysorozat, ami a helyi kultúra sajátos ünnepe – emlékeztetett a vásárhelyi őszi hetek megnyitóján tegnap délután Almási István alpolgármester a Lánc utcai fazekasházban.

Még az 1930-as években döntött úgy a város vezetése, hogy útjára indítja ezt a rendezvényt. Azóta – kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan – de évente visszatérő programja ez a városnak. Az alpolgármester kiemelte, hogy az őszi hetek egyik célja: kinevelni egy olyan polgári réteget, amely a városért tenni akar.

A fazekasházban Ambrus Sándor fazekas, Fetter Ferencné és Marton Sándorné hímzők, valamint Gálné Nagy Ildikó szövő munkáit állították ki. István Erzsébet etnográfus úgy jellemezte a kiállított tárgyakat, hogy bennük nagyrészt az egykori vásárhelyi, azon belül csúcsi, tabáni és újvárosi formavilág éled újjá.

A Mi Világunk Diákok Őszi Tárlatát is pénteken nyitották meg a Németh László gimnáziumban. A tanulók ezen kívül műsort adtak abból az alkalomból, hogy most lenne 75 éves Grezsa Ferenc irodalomtörténész. A tegnapi programot a litván Agila Néptáncegyüttes és az olasz Livigno Fúvószenekar bemutatkozása zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Révbe ért a Legyen ön is milliomos! vásárhelyi játékosa

Hódmezővásárhely - Áprilisban 800 ezer forintot nyert a Legyen ön is milliomos! című televíziós… Tovább olvasom