Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Nincs dolgozat a szombati suliban

Hódmezővásárhely - Dolgozatot nem íratnak, ritkán feleltetnek, és házi feladat sincs a szombati tanítási napokon a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. Az intézményt hamarosan felújítják, így hamarabb ér véget a tanév, az elmaradt órákat viszont be kell pótolni.
- Nagy szerencséd van! – jegyezte meg Göbölyösné Palotás Zsuzsanna egyik tanítványának szombaton a Varga Tamás Általános Iskolában. Kiderült: éppen matekfelelés közben toppantunk be a 8. B tantermébe. Nagy Letíciának bizonyításból kellett volna számot adnia, amit miattunk végül megúszott. – Már egy hónapja feladtam, de még nem sikerült megtanulnia – magyarázta a pedagógus. Hozzátette: ezért kérte számon, de szombatonként csak ritkán van felelés. Dolgozat pedig nincsen, inkább gyakorolnak.

Az iskola 400 tanulójának második alkalommal kellett január 16-án szombaton is beülnie a padba. A sulira pályázati támogatással mintegy 250 millió forintot költenek. Az intézményi összevonásokkal most 100 diákkal több jár a Varga Tamásba, ezért bővítik az emeleti részt. 275 négyzetméteren 2 tantermet és vizesblokkot alakítanak ki, akadálymentesítik az épületet. Új lépcsőház épül, és egy korszerű kémiai szaktanterem. Szigetelik az épület külső homlokzatát, kicserélik a nyílászárókat. Szeptemberre készülnek el a munkálatokkal.

Munkanap az iskolában. 30 perces órákkal azért gyorsabban telik az idő mint máskor.. Fotó: Segesvári Csaba
Munkanap az iskolában. 30 perces órákkal azért gyorsabban telik az idő mint máskor.
Fotó: Segesvári Csaba

A felújítás miatt hamarabb (május 31-én) ér véget a tanév. Ennek viszont ára van. A diákoknak szombatonként – még február 6., 20., 27., március 13., 20. – kell bepótolni az elmaradt tanítási napokat. 3 szombatot pedig tanítás nélküli munkanapként határozott meg a nevelőtestület.

– A 30 perces órák hamar eltelnek – mondta a 8. B-s Szirovicza Krisztina, azt is hozzátette: a 10 perces szünetek viszont rövidek. Osztálytársa, Mucsi Diána elárulta: először nem örült, hogy szombatonként is suliba kell járnia, viszont a rövidített tanévnek annál inkább, és házi feladatot sem kapnak. Most szombaton 6 órájuk volt, délelőtt 11 óra 50-kor ért véget a tanítás.

Nincs lógás

Nincs lógás, igazolás szombatra – állapította meg Szőke Istvánné magyar szakos pedagógus. A nyolcadikosok osztályfőnöke szerint ezt be is tartják diákjai. A tanárnő diákként maga is járt hétvégén iskolába. A 60-as években annyi gyerek volt, hogy szombatonként délelőtt és délután felváltva tanultak. A délelőtti oktatást jobban szerette, mert akkor 12-re végzett, délután viszont csak 4-re – idézte fel a pedagógus. A szombati tanítást egyébként a munkaórák csökkentésével a 80-as évek elején szüntették meg.

Olvasóink írták

 • 3. Én2 2010. január 19. 15:33
  „Vásárhelyiek alszanak, igaz alvó város, ebből is látszik, hogy napokig nincs friss hír, nem tudom a szegediek hogy csinálják. Vagyis tudom.”
 • 2. Beth 2010. január 19. 13:31
  „30 perces órák???? Jó ez a diáknak???”
 • 1. VásárhelyiÁgi 2010. január 19. 08:34
  „Hányadik cikk ez ebben a témában?
  Remélem legközelebb majd akkor tudósítanak róla, ha már átadták.
  Bár már előre látom: Ma van az utolsó tanítási nap a Vargában, Véget ért a tanítás, Már biztos, hogy csúszik a felújítás, Később kezdődik a tanév, meg ehhez hasonló címekkel még rengeteget olvashatunk majd róla...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerámiaszimpózium

Hódmezővásárhely - Megnyílt a XII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium Tégla című kiállítása vasárnap… Tovább olvasom