Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Novembertől saját CT-vel dolgozik a vásárhelyi kórház

Hódmezővásárhely - A saját CT működtetésével rugalmasabb betegellátást ígérnek novembertől a vásárhelyi Erzsébet-kórházban. Az átmeneti időszakban, azaz amíg az új berendezést üzembe helyezik, várhatóan Szegeden végzik majd a vizsgálatokat.
Novembertől külsős cég helyett a vásárhelyi Erzsébet-kórház maga gondoskodik a CT-vizsgálatról. Megírtuk: korábban arról döntött a közgyűlés, hogy miután szeptemberben lejár a szolgáltatást működtető kft. szerződése, a továbbiakban a kórház biztosítja az ellátást. A képalkotó diagnosztikai eljárás koponya-, hasi- vagy éppen tüdővizsgálatra szolgál.

Lezárult a vásárlásra kiírt közbeszerzés, megkötötték a szerződést, és miután a külsős cég elszállítja a berendezéseit, helyére kerül a kórház saját, új, a szakma minden elvárásának megfelelő CT-je – hallottuk Kallai Árpádtól, az Erzsébet-kórház főigazgatójától. A berendezést egyébként 54 millió forintért szerezte be az intézmény.

– A CT üzembe helyezése ideje alatt, vagyis az átmeneti időszakban társintézmények segítségével gondoskodunk a vizsgálatok elvégzéséről. Egy rövid ideig valószínűleg Szegedre kell emiatt utazniuk a pácienseknek, a fekvő betegeket pedig mentő szállítja majd. Novembertől viszont már saját berendezéssel, saját dolgozókkal működik az ellátás, mégpedig a korábbiakhoz képest sokkal rugalmasabban – magyarázta Kallai Árpád. A kórház eddig nem szólhatott bele a rendelési időbe vagy éppen a betegek előjegyzésébe, minderről a külsős cég döntött. A vásárhelyi intézmény elegendő óraszámmal rendelkezik ahhoz, hogy biztosítani tudja a vizsgálatokat, az ÁNTSZ-engedélyük heti 44 órában határozza meg a kapacitásukat.

Olvasóink írták

 • 4. eldorádó 2011. szeptember 05. 08:38
  „"az ÁNTSZ-engedélyük heti 44 órában határozza meg " ez a baj, hogy nem a szskmai igény szerint, hanem pénzügyi(?) keretek szabnak határt a gyógyításnak hazánkban! A várólisták: kvázi Taigetosz...
  ...
  Saját CT az első lépés a helyzet javulására!”
 • 3. Írástudatlan 2011. szeptember 04. 11:47
  „MR mikor lessz már? Meddig kell még átjárni Szegedre?”
 • 2. hm... 2011. szeptember 04. 07:52
  „Pont a rugalmasságukról híresek... :P

  Fájdalommal küzdő rákos betegnek is 2-3 hónap múlva adnak időpontot, de akkor sem kezdik időben, had várjon a beteg még egy kicsit.”
 • 1. booo 2011. szeptember 03. 13:03
  „Remélem nem kell majd a betegeknek 3-4 hónapot várni a vizsgálatokra. Ugye a vidéki betegeket nem itt fogják CT-zni majd? Ha igen, lesz várólista!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves a vásárhelyi Csodaház

5 éves születésnapját ünnepli a Csodaház Foglalkoztató és Fejlesztő Iskola Vásárhelyen. Tovább olvasom