Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Nyáron nyit a PMK

Hódmezővásárhely - Beruházások, fejlesztések terén 2011 sem lesz szűk esztendő Vásárhelyen.
Az önkormányzat továbbra is szorgalmazza az északi elkerülő út megépítését, valamint szeretné folytatni a 2005-ben és 2006-ban megkezdett belterületi úthálózat-rekonstrukciót (eddig több mint 30 kilométer újult meg), utóbbihoz keresi a pályázati forrásokat – mondta el Mucsi László, a városfejlesztési iroda vezetője.

A tram trainről a két érintett város, Szeged és Vásárhely aláírta az együttműködési megállapodást, kiírta a megvalósíthatósági tanulmányhoz kötődő közbeszerzési eljárást. A Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Program (teljes büdzsé: 1,1 milliárd, támogatás: 857 millió forint) a közelmúltban a múzeum melletti épület bontásával, illetve belső munkálatokkal startolt, s várhatóan 2012 első negyedévében fejeződik be. A projekt részeként tavasszal kezdődik a görögkeleti templom, az Alföldi Galéria felújítása, utoljára, késő tavasszal, nyár elején a Rapcsák András út következik.

Az 1,21 milliárdos (1,1 milliárddal támogatott) Agóra-programban újul meg, bővül új épületszárnnyal a Petőfi Sándor Művelődési Központ. Az új épület majdnem teljesen szerkezetkész – az időjárás szólt közbe –, rövidesen felkerül a tető a helyére; a régiben befejeződtek a speciális JET-technológiával végzett alaperősítő munkák. A megújult PMK-t nyártól vehetik birtokba a helyiek. Várják azt is, hogy az Új Széchenyi-terv milyen pályázati lehetőségeket kínál, mindet szeretnék kihasználni – árulta el Mucsi.

Az egészségügyre is figyelnek. Még az idén szeretnék elindítani és befejezni az Erzsébet-kórház sürgősségi betegellátó osztályának fejlesztését (teljes büdzsé: 277 millió, támogatás: 238), valamint az A épületet megújítani, bővíteni (tervezett költségvetés: 660 millió), kialakítva benne egy központi betegirányító rendszert. A mozgásszervi problémákat gyógyító kakasszéki szanatórium tetőterében 270 milliós beruházással rehabilitációs nappali kórházat hoznának létre.

Olvasóink írták

  • 2. Ladisz 2011. január 11. 14:39
    „és milyen cégek építik ezeket? meglehet nevezni őket?”
  • 1. almaszósz 2011. január 04. 18:10
    „Most PMK vagy BMK? Nem volt keresztelő?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katyn: máig nincs béke

Hetven évvel a gyilkosság – és fél évvel a tragikus szmolenszki repülőgép-baleset – után elismerte az orosz parlament, hogy Sztálin rendelte el a katyni mészárlást. Tovább olvasom