Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Nyílt klub a taxisoké, de nehéz bekerülni

Hódmezővásárhely- Aki akar, csatlakozhat később is a taxisokhoz, de autója fóliázására már nem kap támogatást Hódmezővásárhelytől - szögezi le a város alpolgármestere. Az a hat személyszállító, aki utóbb jelentkezett a huszonkilenc korábbi mellé, a ,,sárgulás" költségének negyedét még elszámolhatja.
Hódmezővásárhelyen január 1-jétől csakis sárga színű taxik végezhetnek hivatalosan személyszállítást. Huszonkilenc kocsinak a „sárgítást", a fóliázás 310 ezer forintos költségét száz százalékban fedezte a helyi önkormányzat. A rendelet születését, szeptember 15-ét követően jelentkező hat taxisnak pedig a költségek 25 százalékát térítik meg, de csakis akkor, ha a városi pályázatot megnyerő Medivia Kft.-nél végeztetik a munkát – tudtuk meg. Aki másutt fóliáztat, annak a számláit nem fogadja el a város.
 
Aki még ezután akar beállni a sorba, annak többet kell fizetnie. Fotó: Imre Péter

– A hat később jelentkező taxis vállalkozó február 8-áig kapott határidőt, addig jelezhetnek vissza, elfogadják-e a közgyűlés által megszavazott feltételeket, vagy nem – közölte érdeklődésünkre Hegedűs Zoltán, Vásárhely alpolgármestere. Hozzáfűzte: a város személyszállítási piaca nem zárult be a 29 és az esetlegesen hozzájuk csatlakozó 6 fővel. Természetesen amennyiben valaki később úgy gondolja, belevág a taxizásba, teheti, de meg kell felelnie az országos és a helyi előírásoknak.

Utóbbiak közé két lényeges elem tartozik: a kocsik fóliázása és a helyi drosztengedély kiváltása, ezek elengedhetetlen feltételei a vásárhelyi működésnek. Fontos azonban, hogy a „színváltás" költségeit – lévén új vállalkozóról van szó – a vásárhelyi önkormányzat már sem egészben, sem részben nem fedezi – szögezte le Hegedűs Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így lett drágább az élet Mindszenten

Havi kétszázzal száll be mindenki a fejlesztésbe Tovább olvasom