Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Nyílt nap a Mezőgazdasági Karon

Hódmezővásárhely - Január 25-én felvételi kari nyílt napot tartottak a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán. A megjelentek előadásokat hallgathattak meg az intézmény által indított képzésekről, a 2013-as felvételi eljárás menetéről, valamint a kari diákéletről.
Több mint félszáz diák és szülő vett részt péntek délelőtt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán rendezett nyílt napon. A kora délutánig tartó eseményen a megjelentek előadásokat hallgathattak meg az intézmény által indított képzésekről, a 2013-as felvételi eljárás menetéről, valamint a kari életről.

A felvételi tájékoztatót Horváth József, a vásárhelyi székhelyű intézmény tudományos dékánhelyettese nyitotta meg, aki beszélt többek között a tavaly 50 éves kar történelmi hagyományairól, az iskolában folyó tudományos munkáról, valamint a Mezőgazdasági Kar oktatói apparátusáról.

Nyílt nap a Mezőgazdasági Karon - GALÉRIA

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
Ezt követően Kocsisné Gráff Myrtill, az Állattudományi és vadgazdálkodási Intézet adjunktusa részletesen bemutatta a 2013. szeptemberében induló alapképzési szakokat (BSc), illetve a kar által elindítani tervezett felsőoktatási szakképzéseket (FSZ). A jövő tanévben is két BSc indul, a mezőgazdasági mérnök illetve a vadgazda mérnök szakok. Az adjunktus előadásában ismertette az egyes szakok felvételi követelményeit, a képzés várható menetét, valamint az ezeken a szakokon végzettek elhelyezkedési lehetőségeit. A két alapszak mellé további négy FSZ meghirdetését tervezik, melyek akkreditálása még most zajlik. Kocsisné Gráff Myrtill elmondta, az elismertetési eljárás eredményéről lekorábban február elején tudnak tájékoztatást adni.

Az egyetemi nyílt napon egy, elsősorban az iskolába felvételiző középiskolások számára kiírt pályázatot is a résztvevők figyelmébe ajánlottak. A Gazdálkodj okosan! című pályázat részleteiről Dr. Süli-Zakar Tímea adjunktus elmondta, 5-10 oldalas, az SZTE-MGK honlapján megtalálható témák valamelyikében írt pályaművekkel lehet jelentkezni. A legsikeresebb esszéket ingyenes nyelvvizsgalehetőséggel jutalmazzák. A nyertes munka készítője egy százezer forintos ösztöndíjban is részesül, melyet az egyetem hallgatójaként használhat majd fel. A tájékoztatón az intézmény külföldi kapcsolatairól is szó esett. Jankóné Mári Edit, az intézmény német szakos tanára elmondta, az egyetem, az Erasmus program révén több nagy külföldi felsőoktatási intézménnyel áll kapcsolatban, illetve iskola lehetőséget biztosít arra is, hogy a tanulók külföldi munkatapasztalatot szerezzenek.

Nyílt nap a Mezőgazdasági Karon - GALÉRIA

Magáról a felvételi eljárás menetéről Antalicz Zoltánné, a Tanulmányi Osztály vezetője tájékoztatta a hallgatóságot. Részletesen kitért a jelentkezési lapok leadási módjaira. Elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a papír alapú jelentkezés mellett az idén is lehet a elektronikus úton felvételizni. Elmondta mire kell figyelni a dokumentumok kitöltésekor, illetve, hogy milyen egyéb iratokat kell csatolni a jelentkezési laphoz. Az idei évben a jelentkezési határidő 2013. március 1. Az eljárási díj az idén is 9000 forint. Ezért az összegért három szakot lehet megjelölni (ha egy adott képzés államilag támogatott és önköltséges formáját is megjelöli a felvételiző, az csak egy jelentkezésnek számít). Az itt megadott sorrendet július 10-ig lehet módosítani. A be nem adott dokumentumokat is eddig az időpontig kell csatolni. Az osztályvezető az is elmondta, a 2013. május 10. után tett nyelvvizsgák az idei általános felvételi eljárásban már nem fogadhatóak el.

Az utolsó előadó a hallgatókat képviselő Varga Ákos volt. A Mezőgazdasági Kar HÖK elnöke beszámolt az egyetemi diák életről, a karon rendezett kultúrális programokról, valamint az egyéb rendezvényekről.
Akiknek még maradtak kérdéseik, az előadás után feltehették. Az esemény az épületben tett körsétával zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszállították a döglött macskát

Az állat teteme napok óta hevert már Hódmezővásárhelyen, a Kodály Zoltán és a Kohán György utca találkozásánál a járda mellett. Tovább olvasom