Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Nyilvános támogatások

Hódmezővásárhely - A polgármester utasítására mától felkerül a város honlapjára, hogy melyik vállalkozás mennyi munkahelyteremtő támogatást kapott a várostól.

Módosította a helyi vállalkozások támogatásáról szóló 2007-es helyi rendeletét a közgyűlés szombati ülésén. A város nem kis feladatot vállalt, amikor arról döntött: támogatja a helyi vállalkozásokat, hogy azok új munkahelyeket teremtsenek, illetve megőrizzék a régieket. A rendelet értelmében minden 8 órás foglalkoztatáshoz 500 ezer forint támogatást biztosítanak. Cserébe a támogatott köteles vállalni, hogy fenntartja mind az új, mind a régi munkahelyeket legalább 3 esztendeig, és azt is, hogy 5 évig a városban működteti vállalkozása székhelyét. A rendeletmódosítás lényege – foglalta össze Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője –, hogy a vállalkozó 1 évig szüneteltetheti a tevékenységét anélkül, hogy a támogatást vissza kellene fizetnie a városnak.

Utcanévváltozás

A Pásztor utca, amelyre egyetlenegy házat sem számoztak, ezentúl a Zalaegerszeg tér része lesz, így nem lehet összetéveszteni a Pásztor János utcával. A Kodály Zoltán utca Imre József és Móricz Zsigmond utca közti lakatlan szakaszát pedig dr. Genersich Antal utcává nevezte át a közgyűlés.

A napirendhez egyetlenként hozzászóló Havránek Ferenc kérte: a város a képviselők számára tegye lehetővé, hogy megtudják, mely vállalkozások kaptak eddig ilyen támogatást, illetve melyeknek kellett azt visszafizetni. Lázár János polgármester helyt adva a városatya kérésének arra utasította a hivatalt, hogy a képviselő által kért adatok hétfőn kerüljenek fel a város honlapjára.

A közgyűlés jóváhagyta azt is, hogy Lázár János polgármesteri és frakcióvezetői tisztségének költségeit a polgármesteri ciklus végéig, azaz október 30-áig felezzék meg a város és az országgyűlés Fidesz-frakciója között. A polgármester elmondta: a költségmegosztást maga javasolta a parlamenti frakciónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tengerimalac-mustra

Sherlock szalma alá rejtőzött, Narnia répaszeletet rágcsált, Emil álomkórosan heverészett, míg Stacy hangosan visított. Tovább olvasom