Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nyilvántartásba veszik a vásárhelyi fúrt kutakat

Hódmezővásárhely - Eddig már több százan jelezték a vásárhelyi városházán, hogy ingatlanukon fúrt kút található – tájékoztatott tegnap Makó András, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője. Az önkormányzat múlt héten jelentette be, hogy ellenőrzik a város területén lévő Norton-kutak engedélyeit.
A vizsgálat kapcsán elterjedtek olyan téves hírek, hogy a város adót akar kivetni a kutakra, illetve a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. vízórát helyezne el azokon, így a fogyasztás után fizetni kellene. Elhangzott a tájékoztatón: a felméréssel az a célja az önkormányzatnak, hogy átfogó képet kapjon a város területén lévő kutak számáról és típusáról. Ezeket nyilvántartásba veszik, majd adatbázist hoznak létre. Az engedéllyel nem rendelkező fúrt kutak fennmaradási kérelmét a polgármesteri hivatal földszint 27-es irodájában igényelhetik az érintettek. Az önkormányzat munkatársai december 3-a után Kishomokon kezdik majd az ellenőrzést.

Olvasóink írták

  • 1. Almáspite 2007. november 29. 21:18
    „A fennmaradási engedély se 3 forint. Sokan már rég beálcázták a kutakat. A portámra meg házkutatási engedély nélkül ugye nem jöhet be méricskélni, szemlélődni senki? Ha már valamit regisztrálnak akkor csak 1 lépés utánna az adóztatás. Egyébként miért drága a vásárhelyi víz? Több évvel ezelőtt azt mondták a szakemberek hogy itt a legolcsóbb a kitermelése. Jah hogy évtizedeken keresztül egy tulajdonos sem költött jelentősen a rendszer a felújítására? Persze hogy az emberek spórolnak, de ennek megint mi isszuk meg a levét?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötezren látták az idei őszi tárlatot Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Igazán sikeres volt az idei Vásárhelyi Őszi Tárlat: ötezren nézték meg, kétszer annyian, mint nyáron a szegedit. Tovább olvasom