Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Nyolc újabb kamera kellene

Hódmezővásárhely - Folytatódik a 2011-ben megkezdett program: még az idén újabb 8 térfigyelő kamerát szerelhetnek fel Hódmezővásárhelyen, ezúttal a be- és kivezető utaknál.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az elmúlt 2 évben eddig 112 térfigyelő kamerát telepítettek, főleg a belvárosban, illetve a város forgalmasabb csomópontjain, amelyek a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra vannak bekötve. 2011-től 2013-ig 520-ról mintegy 300-ra csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma.

Lakossági fórumokon merült fel a rendszer bővítése, és hogy az új kamerák főként a városba be- és a városból kivezető utakat figyeljék – mondta Göbl Vilmos önkormányzati sajtóreferens. A közelmúltban pályázatot adtak be 8 kamera kihelyezésére, ezek a szentesi, a mártélyi, a maroslelei, a földeáki és a székkutasi kivezető, a szegedi be- és kivezető utat, valamint az Ady Endre és Nagy András János utca kereszteződését tartanák szemmel, szintén a rendőrségre bekötve. A rendszer személy és rendszámtábla felismerésére is alkalmas.

A beruházás 50 millió forintba kerül majd – 100 százalékos támogatottságú –, jelenleg a pályázat elbírálását várják, és amennyiben minden az elképzeléseknek megfelelően alakul, 2014 második felére valósulhat meg a projekt – közölte Göbl Vilmos.

Kamerák Székkutason

Négy év alatt bekamerázzák a falut – döntötték el a napokban képviselő-testületi ülésen. Évente 3,3 millió forintot fordítanak biztonságtechnikai eszközök vásárlására. Még az idén a közelmúltban átadott, felújított sportcentrumban 8 kamerát és riasztót szerelnek fel. Jövőre a főtérre, majd azt követően a művelődési házhoz és a polgármesteri hivatalhoz is telepítenek kamerákat. Összesen több mint 13 millió forintot költenek minderre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszenti pártügy: még tartoznak a bírsággal

Az Új Magyarország Párt, az Új Dimenzió Párt és az Együtt 2014 Párt még mindig tartozik a bírsággal. Tovább olvasom