Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Nyolcszor akart végezni magával az anyagyilkos fiú

Szeged, Hódmezővásárhely - Emberölés miatt állt ma reggel a Szegedi Törvényszék elé P. Martin. A most 21 éves fiú január 27-én délután megfojtotta, majd egy késsel elvágta anyja torkát hódmezővásárhelyi házukban.
A fiú – ahogy megírtuk – „Anyánk öngyilkos lett, hívd a mentőket! szöveggel hívta fel húgát telefonon, miután végzett az édesanyjával. A családi házba kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A fiatalember a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság rendőreinek is azt adta elő, hogy holtan találta a nőt, aki aznap délután öngyilkossággal fenyegetőzött. A körülmények alapján azonban a rendőrök nem hittek neki, végül a helyszíni szemle is azt igazolta, hogy emberölés történt, ezért előállították a fiatalembert, aki kihallgatásán beismerte, hogy megromlott a kapcsolta az anyjával, ráadásul a gyilkosság napján összevesztek, amikor pedig hazament, édesanyja nem akarta beengedni, ezért megölte őt. A 43 éves asszonyt nagyjából húsz percig fojtogatta, ami után már nem tudta kitapintani a pulzusát. Mégis biztosra akart menni, ezért kiment a konyhába, ott magához vett egy recés élű kenyérszelő kést, amivel egy határozott mozdulattal elvágta akkor már halott anyja nyakának jobb oldali artériáját.

A mai tárgyaláson a fiatalember nem akart vallomást tenni, így a bíró korábbi vallomásait ismertette, valamint felolvasta a börtönpszichológus szakvéleményét a férfiről. A fiú vallomásaiból nehéz gyermekkor rajzolódott ki: apja alkoholista volt, aki gyerekként bántotta őt, a családban húga volt a kedvenc, szülei mindig lepasszolták megőrzésre a fiút kisgyerekkorában, amikor diszkóba mentek. Nagyanyja halála után kábítószerfüggő, majd gyógyszerfüggő lett, nyolcszor kísérelt meg öngyilkosságot, 2012 áprilisa óta folyamatos pszichiátriai kezelés alatt állt. Sokszor zaklatta anyját és húgát, járt bokszolni is, ahonnan durvasága miatt tanácsolták el. Az emberölést soha nem tagadta, ahogy korábban vallott:„ Meg fogom kapni a méltó büntetésemet, amit elfogadok". A gyilkosság napján Xanaxot és Rivotrilt vett be, amire három deci bort húzott le egy hajtásra. A pszichológus szakvéleménye szerint P. Martin cselekedete alatt végig beszámítható állapotban volt, a bevett gyógyszerek ellenére sem volt nagyfokú a tudatzavara, hiszen szervezete már hozzászokott a gyógyszerekhez. A fiatalember nem szenved elmebetegségben, manipulatív személyiség, aki mindent megtesz saját szükségletei kielégítéséért, rendkívül heteroagresszív. A heteroagresszivitás annak leírása szerint az a környezetben élők felé irányul, szenvedő alanya lehet a család, a szomszédok, a munkatársak vagy egyszerűen az arra közlekedők. Szélsőséges esetben kriminológiai következmények is előfordulhatnak.

A tárgyalás ma délután tanú meghallgatásokkal folytatódik, ítélet várható.

Olvasóink írták

 • 17. Bendegúz007 2013. október 31. 09:16
  „Vásárhely mindig szélsőséges dolgokról híres.”
 • 16. queenmargareth1 2013. október 30. 16:14
  „14. zero 2013.10.30. 14:57 megnéztem:pl vélemény min. uannyit ír.”
 • 15. queenmargareth1 2013. október 30. 16:09
  „14. nem, ha békén hagynának és a cikkhez szólnának.”
 • 14. zero 2013. október 30. 14:57
  „13 nem, unod hogy te szerepelsz állandóan?”
 • 13. queenmargareth1 2013. október 30. 13:25
  „11. hecsedli 2013.10.30. 12:45 én már le sem adnám az ilyen hozzászólásokat.Beszélni akarsz velem?bármikor megtehetted volna eddig.Már nem.de, tudod jól, hogy amit csinálsz:ZAKLATÁS.Én ezt így fogom fel mától!attól van még két lehetőség.Aztán feljelentés.”
 • 12. Erzsike209 2013. október 30. 12:47
  „A 43 éves asszonyt nagyjából húsz percig fojtogatta, ami után már nem tudta kitapintani a pulzusát. Mégis biztosra akart menni, ezért kiment a konyhába, ott magához vett egy recés élű kenyérszelő kést, amivel egy határozott mozdulattal elvágta akkor már halott anyja nyakának jobb oldali artériáját.
  HA NEM LETT VOLNA TUDATÁNÁL NEM MEGY A KÉSÉRT.”
 • 11. hecsedli 2013. október 30. 12:45
  „Margitka már megint elgurult a gyógyszer?”
 • 10. queenmargareth1 2013. október 29. 19:59
  „nem reklám, próba, más füvet szívott én nem, más ivott 14 éves korától én 21 évesen ittam először alkoholt, más 13 évesen cigizik én felnőtt fejjel szoktam rá.Ennyi.Azért írtam, mert engem altatott, nem tudom, miért szeretik a fiatalok is!Igazából arról szerettem volna megtudni vmit, hogy a gyógyszerész milyen jogon veheti el a személyimet és írja rá a receptre a személyi számom. Úgy tudtam, hivatalos közeg teheti meg.Ez meg a másik ennyi.Sajnos Mo-n és a kistérségekben nagyon rossz a pszichiátriai ellátás.Mindent csak gyógyszerrel. Értem én, hogy így egyszerűbb és olcsóbb, de egy emberélet olcsó?!”
 • 9. pirochatechin 2013. október 29. 19:03
  „Úgy látszik tényleg igaz az a híresztelés, hogy az igazságügyi pszichológusok legföljebb akkor állapítják meg valakiről, hogy elmebeteg, ha katatón és folyik a nyála - de akkor se biztos. Vegyük csak sorra: pszichiátriai kezelés alatt áll, nyolcszor kísérelt meg öngyilkosságot, szenvedélybeteg. De nem elmebeteg, a pszichiátere nyilván a semmiért kezelte, és mindvégig maximálisan tisztában volt cselekedete súlyosságával. Aha. A veszekedés hevében, szerek befolyása alatt is. (Mondjuk az alkohol + nyugtatók kombinációnak pont csökkenteni kéne az agresszivitást, tehát tényleg nem sokat értek.)
  Mondjuk az igaz lehet, hogy a pszichiátere nem állhatott a helyzet magaslatán, mert illett volna észrevennie, hogy a páciense ön- és közveszélyes, és intézeti kezelést javasolni, még mielőtt bekövetkezik a baj.”
 • 8. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. október 29. 17:48
  „Bemutatkozik p martinka a "fiatal"!”
 • 7. pachakuti 2013. október 29. 16:54
  „"Első fokon tizenegy évre ítélte a Szegedi Törvényszék kedden azt a hódmezővásárhelyi férfit, akit édesanyja megölésével és zaklatásával vádolt az ügyészség." /MTI/”
 • 6. vmagdi 2013. október 29. 16:21
  „margitkam neked sincs sok eszed, ráadásul ez nem a reklám helye..”
 • 5. Aranea 2013. október 29. 16:07
  „... s persze neki is érdemes volt megszületni?! Hja kérem, legnagyobb öröm a gyermek...”
 • 4. queenmargareth1 2013. október 29. 15:40
  „aham....meg is van pl a rivotril kiváltásának szigorítása, csak hozzátenném, hogy egy cikket megérne ez...meg az, ki kérheti el a személyigazolványt.Állítólag be lehet ezektől és alkoholtól "kattani" és ez olcsó.
  én kipróbáltam, ittam rá és csak rohadt nagyot aludtam.nem éreztem magam feldobottnak, erősnek dtb.”
 • 3. JungHeinrich 2013. október 29. 15:21
  „...tarsadalmunk gorbe tukre :-(”
 • 2. m.ogreg 2013. október 29. 12:59
  „Inkább ne hagyják az ilyet, had szenvedjen a tudattal egy sötét zárkában élete végéig...”
 • 1. Poppy 2013. október 29. 12:36
  „Ugyan segitsen mar neki valaki hogy kilencedszerre sikeres legyen”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

34 bűncselekmény 24 évesen

Kerékpárlopás-sorozatot derítettek fel a vásárhelyi rendőrök. Tovább olvasom