Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Óceánjáróhoz is gyártanak elemet Mindszenten

Mindszent - Új, acélszerkezeteket gyártó üzemcsarnokot avattak szombaton Mindszenten. A 90,5 millió forintos beruházás Szőke István és családja nevéhez kötődik. A mindszenti vállalkozás már óceánjáró hajóhoz is gyártott rozsdamentes padlóelemet.
A Queen Mary 2 óceánjáró – amely építésekor, a 2000-es évek elején a világ legnagyobb utasszállító hajója volt – acél rozsdamentes padlóelemének gyártása is a mindszenti Szőke István egyéni vállalkozó és munkatársainak nevéhez kötődik – derült ki szombaton a kisvárosban épület új, 860 négyzetméteres üzemcsarnok átadási ünnepségén. A házigazda, Szőke István és családi vállalkozása itthon és külföldön is számos megrendelést teljesített már – hűtőházakat, zöldségfeldolgozókat, laboratóriumokat, raktárakat építettek. A vállalkozás a családi házuknál, egy 70 négyzetméteres műhelyben működött két évtizeden át.

Szőke István, Farkas Sándor és Zsótér Károly (balról) közösen adták át az acélszerkezeteket gyártó üzemcsarnokot. Fotó: DM/DV
Szőke István, Farkas Sándor és Zsótér Károly (balról) közösen adták át az acélszerkezeteket gyártó üzemcsarnokot.
Fotó: DM/DV

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
– Nagy út van mögöttünk, de ez nem az út vége, csak egy állomás – mondta a hétvégi ünnepségen Szőke István. A mindszenti vállalkozó 90,5 millió forintból – 50 százaléka uniós támogatás – építette fel az új, acélszerkezeteket gyártó üzemcsarnokot. A munkálatok tavaly kezdődtek. A beruházás munkahelyeket is termet, a tulajdonossal együtt jelenleg heten dolgoznak, a következő évben eggyel, majd az azt követő két évben plusz két fővel bővül a létszám.

– Mindszent életében is jelentős ez a beruházás, amely jó hírét viszi a településnek nemcsak hazánkban, de külföldön is. Közös érdek az ilyen és ehhez hasonló vállalkozások támogatása – mondta Zsótér Károly, a kisváros polgármestere. Hozzátette: egyre jobban benépesül Mindszent ipari parkja.

Csarnokavató Mindszenten. Fotó: DM/DV (galéria)

Az avatási ceremónián részt vett Farkas Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz), aki úgy vélte: az átadott csarnok azt jelenti, a vállalkozás élni akar, van jövőképe, tudják, hány embert szeretnének foglalkoztatni. Bízik abban, hogy egyre több ilyen vállalkozás lesz az országban.

Olvasóink írták

 • 12. 48as 2013. március 04. 16:51
  „Mindszenten különösen sok gond van, és ezek megoldása számos sikeres vállalkozáson kereszt?l lehet lehetséges. A vállalkozások kiemelt szerepet kell, hogy kapjanak az Önkormányzat programjában, DE ami a lakosság gondjait illeti, ez csak egy része a történetnek. ------ Az Önkormányzat adósságát nem a lakosság csinálta, hanem a mindenkori Önkormányzat. Szerte az országban így történt, legyen az bármely Önkormányzat jobb, vagy baloldali színekben.
  Lassan Mindszenten is feleszmélnek, hogy a közmunka, és egy jó szinész álmodozásai nem lesz elég a gondok orvoslásában. Az állam átvállalta a mindszenti adósság nagy részét, na ez igen, és hogy tovább? ------Mi lesz az emberek adósságával? Az állam csak biztatta a Polgárokat a kölcsönök felvételére, mert hiszen maga is úgy tett példát mutatva.
  Egy olyan településen ahol 40 éve megállt az élet nem lesz könny? eredményeket felmutatni, jobb lenne ezt beismerni, és nem gyermeteg mesékel az utca népét félre vezetni. A kampány nagyon sokba ker?lt, annyi pénzért bárkit bársonyos székbe lehetett volna ültetni, esetleg olyan embert is aki belátta volna a feladat komolyságát és nem álmodozott volna. A tény viszont, hogy csak személyes érdekek játszottak szerepet. Így marad minden a régi, ha csak nem az Unió segít, de ahhoz megfelelô együttm?ködésre lenne szükség.”
 • 11. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. március 02. 08:07
  „9. skid 2013.02.28. 09:13
  Ahhoz azért vissza kéne menni az időbe 20-22 évvel”
 • 10. mivan? 2013. március 01. 09:09
  „8. Tudod ide jutottunk, igen, ennek is örülni kell! Ebben kellene előrelépnünk. Egyedül a gépipar szárnyal szinte egész Európában és az ehhez kapcsolódó beszállítói kör. Ezt kellene oktatni is mert pl. normális esztergályost cnc-st nem lehet találni.”
 • 9. skid 2013. február 28. 09:13
  „Irigykedőknek és rosszmájúaknak üzenem, hogy lehet utána csinálni a dolgokat és akkor talán lesz nekik is Merci.”
 • 8. nanunanu 2013. február 28. 04:35
  „Nagy lépés egy családnak, kis lépés egy városnak. Az Rtl és a CNN is meg volt hívva a megnyitóra? Nem semmi jövőkép egy városnak, hogy 3 éven belül 3 új munkahely létesülhet. Így már csak 997 munkahelyet kell teremteni. Mindazonáltal gratulálok a vállalkozónak.”
 • 7. mivan? 2013. február 26. 10:28
  „Az a baj, hogy írígyek vagytok. Miért ne járhatna Mercivel? Úgy látszik ez egy életképes vállalkozás. Ugye, már ez is baj???”
 • 6. Holló 2013. február 26. 07:17
  „xenopus

  Mindszent, Csongrád Megye 3 számú választókörzetéhez tartozik aminek Farkas úr a képviselője!

  A 3-as számú körzet központja Szentes; több mint 87 ezer választópolgár lakhelye, az egykori szentesi és csongrádi körzet összeolvadásával született. Árpádhalom, Baks, Balástya, Csanytelek, Csengele, Csongrád, Derekegyház, Dóc, Eperjes, Fábiánsebestyén, Felgyő, Kistelek, Mindszent, Nagymágocs, Nagytőke, Ópusztaszer, Pusztaszer, Sándorfalva, Szatymaz, Szegvár, Szentes és Tömörkény lakosai szavaznak itt.

  Nos a Gimnázium épület engem is érdekelne mennyiért kelt el! És mi is lesz belőle és ki vette meg!”
 • 5. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. február 25. 17:21
  „3. mamagesa001 2013.02.25. 16:42
  "A Tulaj is nyomja az ipart immár 20 éve"
  Kimondtad a kulcsszót: 20 éve”
 • 4. xenopus 2013. február 25. 16:50
  „Mit keres Mindszenten Farkas? Lázárra számítottam! Vagy jövőre Farkas lesz a kerületgazda?

  A Gimnázium épülete elkelt, hamarosan kezdődik az átalakítás!
  Nem tudja valaki mi épül ott?”
 • 3. mamagesa001 2013. február 25. 16:42
  „grafika88 Ha figyelmesen olvastad volna a cikket nem bántaná a szemed az a szép kocsi! A Tulaj is nyomja az ipart immár 20 éve,talán ennyit megengedhet magának,ha az övé! Bár elég kis létszámú a vállalkozás,de hátha nagyobb ütemben is tudnak új munkavállalókat alkalmazni! Sok sikert a jövőben is !!!”
 • 2. grafika88 2013. február 25. 13:45
  „a 90 milliós beruházás mellett futotta új Mercire is !! min. 18 milla volt az is.”
 • 1. grafika88 2013. február 25. 13:43
  „A lázárjani cikkéhez MIÉRT nem lehet írni ????????
  Más eredményt nem is vártunk !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre kezdődhet az elkerülő út építése

A mintegy 18 milliárd forintos beruházás megvalósíthatósági tanulmánya már elkészült, a mintegy 13 kilométeres szakasz várhatóan 2016-ra készül el. Tovább olvasom