Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Odút kapnak a horrorhangú madarak

Három új bagolyodút helyezett ki a Kása-erdőben a Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület. Remélik, a következő költés előtt felfedezik maguknak a fészkelőhelyet a különleges hangú madarak.
 – Szeretnénk esélyt adni több madárfajnak, hogy megtelepedhessenek Hódmezővásárhelyen – mondta Molnár Ádám, a Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület elnöke. Hozzátette, kell a segítség a madaraknak, mert egyre kisebb a természetes élőhelyük. – A Kása-erdőben sok fafajta található, vannak nyiladékok és tisztások is. Ideális élőhely például a macskabaglyoknak, amiből jelenleg nem lakik ott egy sem. Ha lakna, arról tudnánk. A macskabaglyoknak különleges hangjuk van. Horrorfilmekben szokták éjszakai jeleneteknél aláfestő hangként használni. Reméljük, a következő fészkelési időszak előtt felfedezik a madarak a mesterséges odúkat.

Molnár Ádám beszélt arról is, korábban már szalakótákat is csalogattak így Hódmezővásárhelyre. A kihelyezett odúk 80 százaléka lakottá vált. Ugyancsak sikeres volt a vércseprogramjuk is. A ragadozó madaraknak fészkelőládákat tettek ki, például Nagyszigeten és Batidán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdezzen Vágó Jánostól, a hódmezővásárhelyi belváros képviselőjétől

Továbbra is várjuk a kérdéseket, felvetéseket Vágó Jánoshoz, a hódmezővásárhelyi Hódtó városrész… Tovább olvasom