Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Ők fosztják ki az idős embereket

Hódmezővásárhely - Tolvajokat keres a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság: a fantomképeken szereplő férfit és két nőt gyanúsítják azzal, hogy megtévesztettek idős embereket, és pénzt csaltak ki tőlük. A nyomozók a lakosság segítségét kérik.
A rendőrségi szakzsargonban trükkös lopásnak nevezik azt a bűncselekményt, amellyel most három személyt gyanúsít a vásárhelyi kapitányság. Július 29-én reggel 8 és negyed 9 között egy idős embernél két férfi jelent meg – egyikük Kovács Sándorként mutatkozott be. Azt mondták, hogy a helyi önkormányzat szociális osztályától jöttek, és jutalmat hoztak. A másik valami papírokat is elkezdett kitölteni, és arra kérte a sértettet, mutasson neki egy tízezrest. Ezután kihívta az udvarra a házigazdát, miközben társa megkereste és elvette a sértett pénzét. Az egyik férfi a rendőrség tájékoztatása szerint 170 centiméter magas, erős, sportos, izmos testalkatú, fehér bőrű, ovális arcú, borotvált, rövid, barna hajú, ápolt, jóképű és jó megjelenésű. Fehér alapon függőleges vékony barna csíkos, vasalt inget, szürkés színű vászon vasalt halásznadrágot, vastag talpú fehér és tiszta sportcipőt viselt, ékszert, szemüveget nem. Őt ábrázolja az első fantomkép.


Augusztus 10-én, reggel 9 körül egy vásárhelyi házból 1 millió 420 ezer forint tűnt el. A sértett szintén idős ember, aki a porta előtti kertet művelte. Egy fiatal nő odalépett hozzá, és az utca iránt érdeklődött, mondván, keres egy eladó házat. Miközben a sértett gyümölcsöt szedett, ez a nő surranhatott be az épületbe. A gyanúsított 35 év körüli, 165-170 centi magas, vékony testalkatú, vajszínű nadrágot és barna blúzt viselő nő. Őt ábrázolja a második kép.


A harmadik eset augusztus 14-én történt, negyed és fél 12 között. Egy szintén idős sértett vásárhelyi lakóházából, a nagyszobában lévő szekrényből 460 ezer forint tűnt el. A ház kapuja és ajtaja nyitva volt: a tulajdonos épp jött hazafelé, amikor valószínűleg a tettessel találkozott. A nő megszólította őt, és szintén arról érdeklődött, merre van egy bizonyos utca. A házban benn volt a sértett beteg testvére is, aki két nőt látott bemenni a szobába. Az egyik elkövető személyleírása: 25 év körüli, körülbelül 160-165 centi magas, vékony testalkatú, vékony, hosszúkás arcú, barna szemű, ívelt szemöldökű, barna, kicsit borzas hajú. Halásznadrágszerű, indigókék farmernadrágot, felül hasonló színű és anyagú felsőt viselt. Róla készült a harmadik kép.


Pál János alezredes, a megyei kapitányság sajtószóvivője azt kéri, hogy aki hasonló jelenséggel találkozik, legyen éber, és gyanú esetén azonnal hívja a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es ingyenes segélyhívó vonalon, vagy a 06-62/535-990-es számot, és ott a 40-33-as vagy a 40-87-es melléket.

Olvasóink írták

 • 11. cikicakk55 2009. augusztus 26. 23:22
  „kékcitrom! Tényleg hasonlít rá!!Mint Hajdú Péter felesége Sarka Kata Szabó Erikára(Tildára)”
 • 10. kékcitrom 2009. augusztus 26. 12:26
  „A második kép nem Tilda a Mátyás Király térről? :)))))”
 • 9. Riri 2009. augusztus 26. 11:07
  „7.szerintem azok a nyugdíjasok akiket kiraboltak (tiszteletet a kivételnek) nem olvassák/ták a fórumot,szerintem még számítógépük sincs.
  Vagy az újságban is megjelent a fotó?
  Mikor találják meg Őket?Nem egy nagy Város Vásárhely és környéke.”
 • 8. Riri 2009. augusztus 26. 09:04
  „Ez is a polgároknak kell megmondani,hogy kik az elkövetők?A rendőrök mi a fenét csinálnak,miért kapják a fizetést?”
 • 7. cikicakk55 2009. augusztus 25. 23:04
  „Bocsánat,most visszagondoltam az elmúlt évre,nem is akkor feküdtem vele együtt,hanem 3 éve.Én sajnos minden évben benn töltök 3 hetet, és így nem ugrott be hirtelen melyik év is volt az.De itt a híreben nem is kérték, hogy jelentkezzen aki felismeri, csak, hogy legyünk óvatosak.”
 • 6. cikicakk55 2009. augusztus 25. 22:43
  „Szőke cigányról még nem hallottatok?Én az utolsó nőt szerintem ismerem.Együtt voltam vele tavaly Kórházban Makón a pszichiátrián.Alkoholfüggősége miatt kezelték benn.A keresztnevét tudom csak.”
 • 5. Vicevi 2009. augusztus 25. 11:53
  „Szegény nyugdijasnak, aki csak csirkelábat és far hátat eszik, muszály otthon tartani 1.5 millio forintot ?”
 • 4. latyi 2009. augusztus 25. 08:51
  „Undorító <moderálva>!
  Na ezért utáljuk mi magyarok őket.
  Az a gond hogy 90% ilyen.
  S még nekik áll feljebb.
  De sajnos több becsületük van nekik mint bárki másnak az országban.
  Nem kel csodálkozni a kialakult helyzetért,ők produkálják ki a közutálatot.”
 • 3. Trandafir 2009. augusztus 23. 12:45
  „fúj cigányok.”
 • 2. hetedik 2009. augusztus 22. 19:59
  „Alapszabály: Cigánynak ne adj, cigánynak ne higgy! !”
 • 1. dodó 2009. augusztus 22. 16:45
  „A közlemény kihangsúlyozza, hogy az egyik (a férfi) fehér, tehát a másik kettőről tudhatjuk!
  Érdemes megjegyezni, hogy újabban a besurranó és trükkösök (a trükkösök kivétel nélkül cigányok) fehér csicskát alkalmaznak felderítés és figyelemelterelés, valamint bizalomkeltés céljából. (amennyiben fehér embernek nevezhető az olyan, aki egy cigányhoz csicskának szegődik)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra jár busz a Pusztaszéli úton

Hódmezővásárhely - A Tisza Volán Zrt. korábban megszüntette a vásárhelyi Pusztaszéli úton közlekedő… Tovább olvasom