Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Oktatókórház lehet a vásárhelyi Erzsébet

A vásárhelyi egészségügyi ellátás fejlődésének mérföldköve – Lázár János szavai szerint – az a megállapodás, amelyet tegnap írt alá a polgármester, illetve Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója, Lonovics János, a Szegedi Tudományegyetem orvos- és gyógyszerésztudományi centrumának elnöke és Benedek György, az orvostudományi kar dékánja.
A vásárhelyi egészségügyi ellátás fejlődésének mérföldköve – Lázár János szavai szerint – az a megállapodás, amelyet tegnap írt alá a polgármester, illetve Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója, Lonovics János, a Szegedi Tudományegyetem orvos- és gyógyszerésztudományi centrumának elnöke és Benedek György, az orvostudományi kar dékánja. Az együttműködés célja többek közt az ellátás színvonalának emelése, törekednek arra, hogy bizonyos osztályok oktatóosztályok, az Erzsébet-kórház pedig oktatókórház legyen, s javuljon az orvosellátottság. Meg kell őrizni az intézmény versenyképességét mind a szolgáltatások, mind az infrastruktúra és a humán erőforrás terén – hangsúlyozta a polgármester.

A kórház számára elismerés, hogy oktató szerepének fejlesztését tervezik, s hogy a szegedi egyetem bízik az egészségügyi intézmény teljesítőképességében – minderről már Kallai Árpád beszélt. Lonovics János pedig két kulcsszót említett: az integráció és a regionalitás jegyében van szükség ilyen megállapodásokra. Kifejtette: Szegednek és a megyének kell a régió zászlóshajójává válnia, ez pedig az erők egyesítésével lehetséges. A megyeszékhellyel egyébként már korábban kötött az egyetem hasonló megállapodást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó simításokat végzik a vásárhelyi Kaszap utcán

Már csak a tereprendezés van hátra, és pénteken átadják a Kaszap utcát a laktanya előtti… Tovább olvasom