Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Októberre kész a sétálóutca Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A közműveket cserélik, feltörték és elvitték a páros oldal régi járdáját, és építik a díszburkolat új szegélyét a vásárhelyi Dr. Rapcsák András út lezárt szakaszán, ahol a leendő sétálóutca készül. A strand mellett már zavartalanul használható a két új körforgalom.
Gyaloghidakon közlekednek a gyalogosok és a kerékpárosok a vásárhelyi Dr. Rapcsák András út forgalom elől lezárt szakaszának páros oldalán. Itt, az OTP sarkáig tartó járda aszfaltburkolatát a napokban törték és szedték fel, hogy oda is díszburkolat kerüljön. A másik oldalon az új burkolattal ellátott járdát már a Kossuth tér sarkáig megépítették.

A dr. Rapcsák András úton még javában folynak a munkák. A szerző felvétele
A dr. Rapcsák András úton még javában folynak a munkák.
A szerző felvétele

Már teljesen lebontották a csemegével szemközti buszmegállót, itt egy betonaknát telepítettek a földbe, amelyben közművek futnak. Már csak a telefonfülke áll a helyén, az ott is marad. Az úttesten egyébként feltárták a szennyvízaknákat, a fedelüket a díszburkolat szintjére emelik. Folyamatosan tárják fel a közműveket, hogy a vezetékeket újra cseréljék. A Kossuth tértől a Deák Ferenc utcáig tartó díszburkolat építése, amely a tervek szerint októberre készül el, a Tornyai János Városrehabilitációs Program része.

Nem messzire innen is folynak munkálatot: a Szőnyi és a Tóalj utca sarkán, illetve a Hősök tere és a Kodály sarkán gyakorlatilag már zavartalanul használható a két új körforgalmi csomópont, amelynek építésére 194 milliót nyert a város. Mindkét helyen utómunkálatok zajlanak, ezek közé tartozik a Szőnyi utca torkolatában a közműcsere is. A biciklisek számára radikális lesz a változás. A kerékpárutat a korábban megszokottal ellentétben ugyanis nem vezetik át a 47-es főúton. Az új nyomsávot a Bethlen-gimnázium előtti oldalon, a kőfal alatti parkban építik.

Olvasóink írták

 • 19. kukus 2011. október 31. 20:10
  „November van...Mégsem tudok sétálni az utcában.De milyen jó,hogy kisebb gondom is nagyobb ennél.”
 • 18. hasika 2011. szeptember 08. 12:07
  „:))))))))”
 • 17. booo 2011. szeptember 07. 17:32
  „15. Nosterio Kérlek ne haragudj a kérdésért, de a közeledben volt már valaki aki munkanélkülivé vált és 1-2 napon -vagy héten- belül el tudott helyben, más munkahelyen helyezkedni? (természetesen mint ÁTLAG polgárra gondolok, és minden hátszél, protekció nélkül)
  16. airwaves - Ne gondolj semmi rosszra, szerintem csak a véletlenek műve és egybeesése.”
 • 16. airwaves 2011. szeptember 07. 16:58
  „A Zsoldos utcában az egyik házat gőzerővel újítják fel, láthatóan hatalmas összegért. Az is a Tornyai János Városrehabilitációs Program része? Mivel egy időben készül. Kérdem én, aki nem gondol semmi rosszra... Vagy nem? De! Nem?”
 • 15. Nosterio 2011. szeptember 07. 11:33
  „Sok értetlen <moderálva> Ha ennek az építésére nyerték a támogatást, akkor hogy a drága jó......ba fordítanák munkahelyteremtésre. Nem lenne rossz ez a város, ha nem lenne ennyi pesszimista, nyávigó-vinnyogó polgár.”
 • 14. Hód 2011. szeptember 06. 19:15
  „Értsétek már meg, hogy nem azért újítják fel és zárják le az átmenő forgalom elől a Dr. Rapcsák András utat, mert erre volt leginkább szükség, hanem azért, mert ezt tudták betenni a Tornyai Programba, erre kapott a város támogatást, méghozzá 850 millió forintot az uniótól. Ez az összeg a beruházás 80 %-át fedezi, miért ne használta volna ki a város, ha már a termelő beruházások valamiért elkerülik a várost? Nyilván az Andrássy u. is fel lesz újítva, ha lesz rá forrás...”
 • 13. Én2 2011. szeptember 06. 17:47
  „Igen sokkal célszerűbb lett volna mivel az üzletek is ott vannak és nem lett volna ilyen káosz a városban a közlekedésben.Vagy először megépíteni az elkerülőt és azután jött volna a nagy volumenű beruházás de véleményem szerint meg lettünk volna nélküle.”
 • 12. Örvínó 2011. szeptember 06. 13:03
  „Valóban, a Petőfi utcából a 47-es útra a Kálvin tér felé nagyon nehéz kikanyarodni. A sétáló utcát én jobbnak tartottam volna az OTP -től az Emlékpontig kialakítani”
 • 11. Cheguevara 2011. szeptember 05. 23:26
  „Higgyék el, hogy szeretnék azon a sétáló utcán besétálni egy munkahelyre, de munkahely hiányában csak a sétáló utcán tudok fel alá sétálgatni, és arra várok, hogy a sétának egyszer vége lesz.”
 • 10. zehn 2011. szeptember 04. 17:26
  „Eddig is tudott itt sétálni az,aki akart. Attól,hogy műköre cserélik a betont,nem lesz világvárossá Vásárhely,akármennyire is azt beszéli be magának Lázár Úr.”
 • 9. booo 2011. szeptember 04. 16:00
  „Szentes felöl (45-ös út) érkezve, folyamatosan 3 helyen is a 47-es út van terelve. :) Tudtom szerint -lehet hogy nekem tanították rosszul a KRESZ-t, a terelő út jelzésnél a TERELENDŐ út számát adják meg. Szeged felöl az Oldalkosár - Szőnyi sarkon viszont jól van kirakva a tábla! Aki nem hiszi, járjon utána.”
 • 8. csillagkkk021 2011. szeptember 04. 11:32
  „Most nézve az elterelést lehet hogy nem is a gimnáziumi körforgalmat kellet volna meg csinálni hanem a Petőfi-47-es részt nagyon nehéz kifordulni a 47-s útra.”
 • 7. Lótusz9 2011. szeptember 04. 08:21
  „Tudjátok a Látszat , Kik hordanak látszatból Aranyat közbe meg éhezik a család !!! Ugyan úgy van a Várossal is !!!!”
 • 6. dmonlájn 2011. szeptember 03. 23:38
  „Fityesz ezt mondta kb 16 hónapja (2010. április): elég volt a látványberuházásokból... munkahely teremtő beruházásokat kell folytatni (csak azt felejtették el hangsúlyozni, hogy a fityeszes városoknak lehet ilyeneket csinálni)”
 • 5. hasika 2011. szeptember 03. 22:17
  „Valamit tenni kellene a vezetőségnek az ellen is, hogy majd a "mi nyugdíjunkat fizető" szórakozó fiatalok ne hányják és pisiljék össze akár az OTP oldalát a járdákról ne is beszéljünk.Gusztustalan,hogy mások hányadékában kell sétálni szombat, vasárnap az utcákon.”
 • 4. todor47 2011. szeptember 03. 18:15
  „Szép sétálóutcán vánszoroghatnak a Mindszent,Mártélyról beutalt, de még a helybeli betegek is hogy a kórházhoz juthassanak. Buszmegálló a Lázár u, Petőfi u, busz pu.Vagy keress Szegedi járatot, megállók, könyvtár,Tóalj utca,Hősök ,tere.De ugyanilyen sors vár arra is akinek a hivatalban postán, OTP. ben van dolga.Bravó testület! Emberbaráti beruházás! Csak nem az egyszerű embereknek.”
 • 3. Én2 2011. szeptember 03. 16:58
  „Az elkerülő lett volna az első. Minek ez a sétálóutca jól írjátok mhely kellett volna ebből a pénzből.
  Igen ilyen nagy volumenű beruházásból sok mindent meg lehet csinálni.”
 • 2. booo 2011. szeptember 03. 13:00
  „És mikor fogják a közműveket cserélni? (Gáz, víz, villany) Mert eddig csak a csapadékvizet elvezető árkokat csinálták meg, a viz és gázcsövek cseréjét nem lehetett (még) látni. Vagy az nem is lesz cserélve?
  A véleményem az, számomra értelmetlen tűnik azt, és pont azt az utcát lezárni és átalakítani!

  A várost elkerülő utat mikor fogják elkezdeni?”
 • 1. papika56 2011. szeptember 03. 12:27
  „194 millió ft. Hány új munkahelyet lehetett volna ebből a pénzből létrehozni ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2014-re megújulhat a vásárhelyi stadion

Egymilliárd forintból 2014-re teljesen megújulhat Vásárhelyen a stadion: lelátó, világítás, gyeprekonstrukció és rekortánpálya szerepel a tervek között. Tovább olvasom