Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Olajfaló baktériumokat gyártanak majd Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Benkő László két éven belül egy olajfaló baktériumokat gyártó üzemet telepít Hódmezővásárhelyre. A Caola vásárhelyi származású tulajdonosa, egykori MLSZ-elnök szívesen patronálna egy igazán jó városi labdarúgócsapatot is.
Az elszármazottak találkozóját idén Vásárhely új, négycsillagos szállodájában, a Best Western Hotel Ginkgo-Sasban rendezték. Évértékelő beszédében Lázár János polgármester eltért a hagyományoktól: azt fejtegette, szeretné, ha az összejövetel – idén és ezt követően mindig – a kötelező nosztalgia, az eredmények ismertetése helyett aktív és eredményes tanácskozás lenne, amelynek keretében nem a múltról diskurálnak, hanem azt vitatnák meg, milyen legyen a jövő Hódmezővásárhelye. És ezt a résztvevők kritikájukkal, észrevételükkel, illetve kapcsolati tőkéjükkel segítenék. Többen felszólaltak, elmondták gondolataikat, és az is kiderült, a város vezetői folyamatosan tartják majd az elszármazottakkal a kapcsolatot.

Azért a találkozón a nosztalgiázás, a régi kedves ismerősökkel való beszélgetés, az emlékek felidézése is szerepet játszott. Eifert János fotóművész lapunknak elmondta: mindig örömmel jön szülővárosába, soha nem hagyna ki egyetlen alkalmat, lehetőséget sem. Jó akár céltalanul is bandukolni az utcákon, tapasztalni a változásokat; ezúttal vonattal érkezett, és a népkerti vasútállomástól a Kossuth térig sétált, utóbbit európai szépségűnek nevezte. Krónikásként felemelő megörökíteni fényképeken az olyan jeles pillanatokat, mint a Magyar Örökség díj átvétele. Mostanában a város téglából rakott házai, középületei (templom, árvízvédelmi fal) érdeklik, azokat fotózza.

Benkő László, a Caola tulajdonosa, vezérigazgatója, egykori MLSZ-elnök azt emelte ki lapunknak: fantasztikus, hogy Vásárhelyről mennyi tehetséges ember származott el. Sok régi ismerőssel futott össze, de új arcokat is látott a találkozón. Elárulta: azzal akarja települése fejlődését szolgálni, hogy két éven belül egy fermentáló, víztisztító és olajfaló baktériumokat gyártó üzemet telepít Hódmezővásárhelyre. Szívesen patronálna egy igazán jó városi labdarúgócsapatot is.

Olvasóink írták

 • 9. hecsedli 2010. szeptember 04. 20:28
  „8 el lehet menni,nem kötelező itt élni”
 • 8. lisa01 2010. szeptember 04. 11:36
  „Hja, bioerőmű, az is megépül. Az ilyen emberek, mint ez a caolás, nem települnek vissza, nem látnak perspektívát ebben a gyönyörű, "sikerre ítélt város"-ban!”
 • 7. Falcao 2010. szeptember 03. 18:20
  „Hiszem ha látom.”
 • 6. airwaves 2010. szeptember 03. 11:35
  „Ilyenkor választások körül, csak úgy röpködnek a leendő beruházásoknak, gyárak telepítésének, munkahelyek létesítésének, fizetésemeléseknek a beharangozói. Csak tudnám, hogy akkor miért élünk egyre sz@rabbul?????????”
 • 5. jq 2010. szeptember 03. 10:30
  „A mexikói olajfaló valóban tréfa, de az olajbontó baktérium nem. Többek között Szegeden is van ilyet előállító üzem”
 • 4. Krampampuli 2010. szeptember 03. 10:19
  „azt hiszem a 80-as években volt egy átverés az olajfalással kapcsolatban. Ez most nem a 2 forduló? :D”
 • 3. tótkomlósi 2010. szeptember 03. 10:17
  „Ezzel a témával már a 90-es években foglalkozozz az egykori OLAJGÉP Kft kardoskúton. Nem kis munkát fordítottak bele.”
 • 2. totya66 2010. szeptember 03. 09:16
  „Ismét egy vállalkozás ami soha nem valósul meg, de jól hangzik így választás előtt.”
 • 1. Mike3 2010. szeptember 03. 07:21
  „na majd megtapasztalja a magyar hatóságok hozzáállását és oktalan baszakodását és elviszi ő is a gyártást Kanadába, mint a Corvus”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem főzhetnek az óvoda konyhájában Mindszenten

Mindszent - Egyelőre nem adott engedélyt a gázszolgáltató, hogy használják a mindszenti Károly… Tovább olvasom