Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Olajfaló baktériumokat tenyésztenek majd

Hódmezővásárhely - Bár jövő februárra tervezte a budapesti Corax-Bioner Környezetvédelmi Kft., hogy megnyitja Vásárhelyen a fermentáló üzemét, ahol talajjavító és olajfaló baktériumot tenyésztenek majd, pénzügyi okok miatt leállt a beruházás.
Hiába vásárolta meg tavaly a vásárhelyi Vámház utcán, a Városellátó Nonprofit Kft. telephelye melletti telket, s nyerte meg a 177 millió forintos uniós támogatást, biztos, hogy nem készül el a tervezett határidőre, jövő februárra a Corax-Bioner Környezetvédelmi Kft. új fermentáló üzeme. Az építkezés ugyanis az év eleji alapozás után leállt.

– Nem tettünk le a tervünkről. A fermentálót biztosan megépítjük, ám a vállalt 2012. februári határidőt nem tudjuk tartani, határidő-hosszabbítást kérünk majd – mondta lapunknak Döbröntei Gábor, a budapesti székhelyű Corax-Bioner Környezetvédelmi Kft. beruházási igazgatója. Hozzátette: a csúszásnak pénzügyi okai vannak. – Közös uniós projektben vagyunk egy román olajcéggel, a Petrommal, s az ott befektetett 300 millió forintunkból még nem jött vissza a nyereség. Ez a közös munka most kezdődött, s az ebből befolyt összeget fordítjuk majd a vásárhelyi biotechnológiai üzem megépítésére. A fermentálóra nagy szükségünk van, hiszen itt tenyésztünk majd ki minden talajjavító, illetve olajszennyeződéseket felfaló baktériumot. Az üzem 34 alkalmazottat foglalkoztat majd – mondta a beruházási igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem sértik az ebzárlatot

Hódmezővásárhely - Nem sértik meg a város teljes területére október 1. és 15. között elrendelt… Tovább olvasom