Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Olcsóbb lesz a strandbelépő és a parkolás

Hódmezővásárhely - 30 százalékkal olcsóbban adják a főszezonban a belépőjegyeket a vásárhelyi strandon, ahol jóval olcsóbb lesz a parkolás is. A fürdő tavaly elveszítette vendégeinek egyharmadát. A cél most az, hogy az elpártolókat visszacsábítsák.
Az elmúlt évben több mint 100 milliós veszteséget termelt a vásárhelyi strandfürdő, és elveszítette vendégeinek egyharmadát. Egy kérdőíves felmérés tanulsága szerint ennek számos oka volt: a fürdőzők nem érezték a szolgáltatásokkal arányosnak a belépők és a parkolás díját, hiányolták a hátsó medencéket és a szegényes kínálatú, drága büfére is panaszkodtak. A strandnak január óta új ügyvezetője van, ezzel párhuzamosan az önkormányzat is gyökeres változtatások mellett döntött, hiszen, ha a tavalyi trend tovább folytatódik, lassan elfogynak a vendégek, a veszteség pedig a többszörösére nő.

Ennek jegyében a város önerőből, mintegy 80 millió forintból alig három hónap alatt rendbe hozott három, évek óta lezárt hátsó medencét, így a kisgyermekes családok és az idősebb vendégek is több helyen fürdőzhetnek, mint eddig. Az étel- és italkínálat is szélesebb lett az elmúlt hónapban. Mindemellett pedig – ahogy azt Kovács Pál városstratégiai főtanácsadótól megtudtuk – úgy döntöttek, hogy a főszezonban, azaz a vakáció kezdetétől jelentősen, 30 százalékkal olcsóbban adják a belépőket.

A vakációra csökkentik az árakat a vásárhelyi strandon. Fotó: Tésik Attila
A vakációra csökkentik az árakat a vásárhelyi strandon.
Fotó: Tésik Attila

A felnőtt napijegy 2007 óta 990 forintba kerül, a jövő héttől a vendégek 700 forintért mehetnek majd be egészen augusztus 31-éig. A diákjegyek árát is csökkentik, 790 helyett 500 forintot kell majd fizetni két és fél hónapig. A parkolás óránkénti 100 forintos díja megmarad, de csak az itt eltöltött első 3 óráért kell fizetni, a többiért nem, így egy család számára legfeljebb 300 forintba kerül naponta. A város mindettől azt várja, hogy azok a vásárhelyi vendégek, akik eddig más települések fürdőit választották, inkább helyben strandolnak.

A fő vetélytársak árai

A tapasztalatok szerint a vásárhelyiek leginkább az algyői, a szentesi és az Orosházához tartozó gyopárosfürdői strandot látogatják szívesen. Algyőn a felnőtt belépő 880, a diákjegy 620 forintba, Szentesen 900 és 650 forintba, Gyopároson pedig 1200 és 900 forintba kerül a napijegy.

Olvasóink írták

 • 8. VásárhelyiÁgi 2009. június 12. 15:33
  „Köszi cikkcakk, hogy megvédtél! Egyébként a férjem sose kérdezte meg a 25 alatt: Megint a csikktartót nyalogattad? És a kijelölt helyen szoktam dohányozni, Tekintettel a nemdohányzókra. Ők miért nem tudnak toleránsabbak lenni velünk szemben?”
 • 7. cikicakk55 2009. június 11. 20:21
  „Eldorádo! Gondolom senki nem ott dohányozna ahol te úszol.Ki az a marha aki a medencében gyújtana rá.
  Az meg legyen a dohányos nők gondja, hogy megcsókolja-e a férje, vagy barátja a hamutál ízű nőt?.Mert ha csak ezért nem csókol ,ott már baj van.
  Elég nehezen jött rá a városvezetés, ,hogy ilyen árakkal,ilyen szolgáltatást nyújtva nem lehet a strandolni vágyókat itt tartani-A felsorolt strandoknál ne felejtsük el megemlíteni,hogy egyben élmény fürdő is mind a három, és még dohányozni is lehet.”
 • 6. c3po 2009. június 11. 12:45
  „".....városstratégiai főtanácsadótól megtudtuk......"
  Azért ez egy tuti állás lehet :)”
 • 5. eldorádó 2009. június 11. 07:53
  „"marha" kamera: a középső medencében szabad labdázni, a termálban nem. Hátul is van már gyerek medence. A legapróbbaknak szintén.
  VásárhelyiÁgi: a vendégek többsége és én sem örülnék, ha cigiznél ott, ahol úszok vagy a kölykeink pancsolnak...ráadásul, így ki csókolna meg egy hamutálízű nőt? :)”
 • 4. VásárhelyiÁgi 2009. június 10. 21:31
  „És, ha még rá is gyújthatnék...!”
 • 3. Én2 2009. június 10. 17:48
  „Mi lesz a bérletesekkel akik egész évre kfizették a bérlet árát. Hogyan kompenzáljálk adnak nekik több jegyet.? Ha nem akkor becsapták őket.

  A névadó ünnepen megnyitották a hátsó medencéket de már másnapra le volt zárva, csőtörés, meg a csempék lejöttek. Gratulálok a kivitelezőnek.Ezen a strandon mindig így van ez már hagyomány.”
 • 2. kamera 2009. június 09. 22:23
  „És ahol leér a gyerek lába ott labdázni és játszani tilos !!!!!!!

  Hajrá marhák !”
 • 1. pille 2009. június 09. 18:46
  „Végre rájöttek, hogy sok kicsi sokra megy. Ez a hozzáállás kis hazánkban nem igazán működik, mert mindenki a gyors meggazdagodás reményében sarcol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 milliót nyert a vásárhelyi kórház

Hódmezővásárhely - 20 millió forintot nyert az Egészséges Vásárhelyért program keretében működtetett emlőrákszűrő busz képalkotásának digitalizálására az Avon Cosmetics Hungary Kft. pályázatán a vásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet. Tovább olvasom