Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Ölelés Vásárhelyen

Hódmezővásárhely – Szabad egy szívből jövő ölelést? – állította meg Kapu Márta főszervező a vásárhelyi Kossuth téren áthaladókat. Az emberek mintegy 80 százaléka igent mondott. És már fonódtak is a karok.
Az ország különböző pontjain csütörtök délután egy időben ölelték meg a járókelőket, akik emlékkártyát kaptak ajándékba a Mosoly Mozgalom emblémájával és üzenetével: „Ölelj meg valakit, és add tovább ezt a kártyát".

Kapu Márta mindenkit megölelt, aki elfogadta.
Kapu Márta mindenkit megölelt, aki elfogadta.

A 2008-ban alakult országos Mosoly Mozgalom kapcsán és a Valentin-naphoz kötődve Hódmezővásárhelyen csütörtökön első ízben rendezték meg az ölelésnapot. – Ez sokat segít abban, hogy megtanuljuk feltétel nélkül elfogadni embertársainkat, és akár a dolgokhoz való hozzáállásunkat, az életünket is megváltoztathatja egy ölelés – mondta Kapu Márta. Közben sorra érkeztek az emberek – akadt, aki már kitárt karral –, fogadva az ölelést, a pár kedves szót. Mindenki mosolygósan, szinte fülig érő szájjal távozott, ment tovább.

Voltak, akik látva a Kossuth téri „tumultust", hirtelen irányt változtattak, kerültek, a közeledő „ölelésfelelős" felé elutasítóan tartva kezüket. De nem ez volt a jellemző, többen megjegyezték: „Jó ötlet, az lenne az ideális, ha mindennap ilyen lenne, így viszonyulnánk egymáshoz". Aki megbánta, hogy lemaradt egy szívből jövő ölelésről, nem kell a következő Valentin-napig várnia, 2 hónap múlva vételezheti adagját – tudtuk meg Kapu Mártától.

Olvasóink írták

 • 4. mivan? 2013. február 17. 08:24
  „Nagy a baj ezzel az országgal inkább társadalommal! Már ilyen akciók kellnek embertársaink megértéséhez???? Már ezt is tanulnunk kell?? Ezt a Valentin napot meg be kellene szüntetni.”
 • 3. Hód 2013. február 16. 12:13
  „Hopp egy ölelés, hol a pénztárca? :)”
 • 2. papika56 2013. február 16. 11:10
  „Ekkora baromságot ! 1 cikkel lejjebb meg mekkora a bűnözés a Kossuth-tére. ! Öleljék meg a bűnözőket !!
  Meg ilyenkor influenza idején ..jóól megfertőzni a másikat !! hülyék !!!”
 • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. február 16. 10:25
  „"Ölelj meg valakit"... jaa... akkor ez volt amit a banktól kaptam, bár én az ilyet másnak hívnám...
  Tegnap az egyik parkolási társaságnál szembesültem egy csekély 30%-os növekedésű öleléssel....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berta Róbert is lemondott

A mindszenti képviselő-testületben ezúttal Berta Róbert alpolgármester mondott le posztjáról és képviselői mandátumáról. Tovább olvasom