Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Olimpiai bajnokok báloztak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Olimpiai bajnok pólósok mulattak a vásárhelyi Fekete Sasban. Kemény Dénes szövetségi kapitány és öt pekingi hős vett részt azon a jótékonysági bálon, amelyet a HVSC rendezett a gyermek és serdülő vízilabdázás támogatásért. Az eseményen részt vevő közel 600 vendéget Vásárhelyről elszármazott művészek szórakoztatták.
A HVSC által a gyermek és serdülő vízilabdázás támogatásért rendezett bálon telt ház volt pénteken a Fekete Sasban. Az asztaloknál helyet foglaló vendégek izgatottan várták az olimpiai bajnok pólósokat és a vásárhelyi kötődésű művészek műsorát.

– Mindig fontos, ki kér fel, és milyen célt szolgál az est – nyilatkozta St. Martin a kulisszák mögött. Az előadóművész első szóra igent mondott Égető Gyulának.

– Bármilyen jótékonysági rendezvényen szívesen veszek részt – árulta el a társaira váró kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás, a Szeged Beton VE játékosa. – Jó lenne, ha ez a bál tényleg segítene a helyi vízilabdán, mert minél több vidéki bázisra, utánpótlás-nevelő műhelyre lenne szüksége a sportágnak. És Vásárhelyen óriási hagyományokkal rendelkezik a póló, gondolom, elég, ha csak Török Sándor nevét említem.

Timár László, a HVSC elnöke örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek, kijelentve, a vásárhelyiek ismét összefogtak egy jó ügyért: – A kapott anyagi és erkölcsi támogatással igyekszünk jól sáfárkodni, mindent megteszünk azért, hogy a város vízilabdasportja ismét régi fényében tündököljön.

Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert és Varga Tamás autogramot is osztott a jótékonysági bálon. Fotók: Tésik Attila
Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert és Varga Tamás autogramot is osztott a jótékonysági bálon.
Fotó: Tésik Attila

A bálon a Wurlitzer zenekar szolgáltatta a talpalávalót. A kellemes dallamok kíséretében – korábban hallhattuk az erre az alkalomra komponált HVSC-indulót is – elegáns urak, dekoratív, csinos hölgyek fogyasztották vacsorájukat. Mindenhonnan halk csevely, nevetés hallatszott, majd hirtelen felcsendült a We are the champions, és csatlakozott Varga Csuvihoz és Kásás Zoltánhoz a pekingi hősök közül Varga Dániel, Varga Dénes, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Kemény Dénes szövetségi kapitány és Mátéfalvy Csaba kapusedző. Hatalmas taps fogadta a bajnokokat. Majd szorgalmasan osztogatták az autogramokat pólókra, labdákra, báli belépőkre, és remekül érezték magukat.

– Többször játszottunk már ebben a városban, és mindig kedvesen fogadtak, vendégeltek meg minket – emlékezett Kemény Dénes. – Ezért örömmel és szívesen tettünk eleget a meghívásnak, jó célt szolgálunk. Amint látom, rengetegen eljöttek, lesz pénz a vásárhelyi utánpótlásra.

HVSC-bál a Fekete Sasban - KÉPGALÉRIA

A bálon közel 600-an mulattak, a vendégeket vásárhelyi kötődésű művészek – St. Martin, Huszár Anita, Rárósi Anita, Ambrus Rita, Lányi Lala, Farkas Gábor „Gábriel", az Árendás Néptáncegyüttes és a Markó Ágnes, Szalkai-Szabó Gábor táncospár – szórakoztatták. Érdekesség: Lázár Gábor vásárhelyi zenész Londonban interneten követte a műsort. A fellépők a HVSC ifjú pólósaitól vehettek át ajándékot, míg Kemény Dénes egy Soós László-festményt kapott Timár László klubelnöktől.

2+2 millió

A bál szervezői, a HVSC vezetői elmondták: közel 2 millió forint nettó bevételre számítanak, de pontos adatot csak a hét közepén tudnak mondani. A teljes összeget a gyerekekre, az utánpótlás-nevelésre fordítják. Az est folyamán Kószó Péter alpolgármester bejelentette: a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány 2 millió forintot ajánlott fel és utal át az utánpótlás javára.

Olvasóink írták

 • 3. nemtom 2009. február 24. 11:17
  „jo volt a kezdeményezés kár hogy a szervezés és a cél nem szolt pl. uszokért is . vagy a vásárhelyi vizi sportért és akkor lehet hogy nem is orvosbál lett volna belölle???”
 • 2. Én2 2009. február 23. 13:56
  „Szika- jó volt olvasni szavaidat, mindenki szeretettel gondol a két tanárra akit tényleg mindenki szeretett még akkor is ha néha (sokszor) szigorúak voltak. Jó lenne ha ilyen tanárok születnének.”
 • 1. Szika 2009. február 23. 08:31
  „Gratulálok Tímár Lacinak!!

  Kell egy csapat!! Nehéz lesz Török Sándor tanár urat pótolni, de egy hasonló elhivatottságú edző és sportvezető személyében talán sikerül újra megtölteni a strandot (uszodát) tartalommal. Feltétlenül kell hozzá a sportoló ifjúság és az a motivációs bázis, amit ez a kiválóan megszervezett bál is adott. Nehéz a helyzet, de az összefogás most elkezdődött. Kívánom, hogy legyenek olyan fanatikus testnevelők és edzők az iskolákban, akik megfelelő emberi és szakmai indíttatást tudnak adni a gyerekeknek. Most egyre nagyobb szükség van rájuk, mert a családi háttér nem mindenütt a legideálisabb. Fenyvesi Félix Lajos barátom, volt csapattársam és korombeli pólós barátaim jól tudják, IMSI ÉS TÖRÖK SANYI TANÁR URAKRA illik az a mondás, hogy "apánk helyett apánk volt", mert a szülők nyugodtan rájuk bízhatták a gyerekeiket. Akik náluk nevelkedtek, igazi sportemberekké váltak, és az életben is kiválóan megállták a helyüket. Abban az időben a sportolás dicsőséget jelentett az iskolatársak és a barátok, rokonok szemében. Reméljük, hogy a nem oly távoli mult, és annak dícsősége, valamint a jelenlegi olimpiai bajnokok példája lendületet ad ismét a hódmezővásárhelyi vízilabda sportnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válságban az olcsóbb italokat keresik Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi kocsmákban is az a legfontosabb, mennyibe kerül az ital. Hétvégi… Tovább olvasom