Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Oltásügyben nincs vita Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Meggyógyult a vásárhelyi kórházban ápolt új influenzás beteg – derült ki a csütörtöki közgyűlésen, ahol pártállástól függetlenül a H1N1 elleni védőoltás beadatására biztattak a képviselők.
Egyelőre gyér az érdeklődés a vásárhelyi oltóponton – mondta el a csütörtöki közgyűlésen Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-rendelőintézet főigazgatója, aki arra hívta fel mindenki figyelmét, hogy mihamarabb adassa be magának az új influenza elleni vakcinát. A nőgyógyász szakorvos baloldali frakcióvezető, Hernádi Gyula a kismamákat, a fideszes Havasi Katalin gyermekorvos pedig az egyévesnél idősebb gyermekek szüleit biztatta arra, hogy éljenek az oltás lehetőségével. Ekkor mondta azt Lázár János polgármester, hogy tudomása szerint a vásárhelyi kórházban is kezeltek egy H1N1-fertőzöttet, aki azóta meggyógyult. Két hete mi is beszámoltunk arról, hogy egy 67 éves asszony került a kórházba, és szervezetében kimutatták a vírust. Állapotáról a család kérésére nem adtak semmilyen felvilágosítást – minden bizonnyal ő az, akiről most kiderült: meggyógyult. Kallai Árpád lapunk kérdésére nem erősítette ezt meg, csak annyit mondott, továbbra sem kapott felhatalmazást, hogy a betegről nyilatkozzon. Az elhangzottakat azonban nem cáfolta.

A közgyűlésen szó esett a panelprogramról is: a szocialista Nagy Ernő azt javasolta, az év végi pályázati határidő előtt még egyszer keressék meg a társasházak képviselőit, hogy minél többen belevágjanak a felújításba. Egyetértett ezzel a polgármester is, így a napokban a közös képviselők levelet kapnak a legfontosabb tudnivalókról.

A város 50, 60 és 65 éve diplomázott pedagógusait is köszöntötték a képviselők csütörtökön. Csánky Lászlóné vas-, Kisházi Margit gyémántoklevelet, Forgó Sándor, Forgó Sándorné, Gojdár Lajosné, Gyulafalvi Károly és Kurunczi Mihályné aranydiplomát kapott.

Közmeghallgatás a köpenyről

Már zajlik a formaruhával kapcsolatos közvélemény-kutatás a vásárhelyi önkormányzati iskolákban – hangzott el csütörtökön a városházán tartott közmeghallgatáson. Lázár János polgármester szerint eltérőek a vélemények. Van olyan suli, ahol a formaruha bevezetésére voksolnának, de akad olyan is, ahol nem szeretnék a szülők. A közmeghallgatáson felvetődött: a pedagógusoknak sem ártana köpeny. Egyébként általános és középiskolában egyaránt bevezetnék a formaruhát. Ám Lázár szerint semmit nem akarnak erőltetni, ezért bocsátják társadalmi vitára a témát.

Olvasóink írták

 • 7. erpier 2009. december 12. 18:35
  „Minden esetre már írják össze a városban ki az aki beoltotta magát és ki az aki nem.
  Lesz gettó azoknak akik nem oltatták be magukat?”
 • 6. Hmmm... 2009. december 11. 13:53
  „En mindig is viseltem kopenyt amikor tanitottam es nem kenyszerbol, hanem a ruham vedelmere. Na es a diakok sem acsingoltak a dekoltazsomon.”
 • 5. Filctoll 2009. december 05. 19:49
  „Engem csak az zavart hogy névtelen volt a "kérdőiv". Igenis névvel, aláirással kell megszavazni vagy elvetni. Fénymásolni kérdőivet bárki tud. "Ám Lázár szerint semmit nem akarnak erőltetni" ---Hát ez nekem nem igy tűnik!
  JB007 Azon a mondaton én is elgondolkodtam. Nekem úgy tűnt először hogy az Önkormányzat magára vállaja a ruhák összes költségét. De valószinűsithető hogy mégsem azt jelenti mert akkor az lenne odairva.

  Kiváncsi lennék hány gyereket és felnőttet oltottak be Vásárhelyen. Erről nincsennek konkrét számok?”
 • 4. JB007 2009. december 04. 08:26
  „Formaruha:
  Mi is megkaptuk a "közvélemény-kutatás"-i kérdőívet. Kár, hogy anélkül kellett véleményt mondani, hogy tudnánk mit is vállalunk ezzel. Vagy mit jelenthet az "Önkormányzat vállalja a bevezetés költségeit" kijelentés? Egyébként is az nem a véleményekre volt kíváncsi, csak kampányolt a formaruha mellett.

  Valamint itt nem egy iránymutatásról (efje felvetése) van szó, hanem konkrét ruhadarabokról. Nem élnék Magyarországon, ha nem gondolnám, hogy már a gyártó is meg van beszélve...”
 • 3. efje 2009. december 04. 07:15
  „Természetesen fekete bőrcipő illik az egyenruhához.”
 • 2. efje 2009. december 04. 07:09
  „Az iskolakopeny ujboli bevezetese nem old meg semmilyen problemat, csupan a kommunizmus emleket hozza vissza kozenk.
  Had jegyezzem meg itt az elején hogy nem az egyenruha gondolatával van bajom, csupán azzal hogy más alternatíva fel sem merült, pedig lenne jobb. Egy olyan külsőt kellene az iskolásoknak mutatnia, ami megoldja a jelenlegi szociális problémákat, csinossá teszi őket és felnőtte válásuk idején a siker alapfeltételé. Azzal hogy egy kék műszálas kopennnyel takarjuk el a gyereket térdtől nyakig, nem javítunk a helyzeten, nem takarjuk el pl.a 26000 forintos Nike vagy éppen az 1500 forintos kínai sportcipőjét.
  A megoldás az angolszász példa magyarországi bevezetése lehet. A briteknél ugyanilyen okokból tértek át az egyenruhára, mint az manapság nálunk is felmerült.
  Fiuknál fekete öltönynadrág fekete zoknival, lányoknak fekete harisnya térdszoknyával. Világoskék ing nyakkendővel, egyforma pulóverrel, nyáron rovidujju 3 gombos galléros pamuting az iskola logójával.
  Ezek semmivel sem kerülnek többe hiszen nincs rajtuk látható helyen márkajelzés.
  Amennyiben a városvezetés hajlik rá és támogatja számíthatnak rá hogy a kereskedők is beszerzik ezeket a ruhákat és nagyobb választékban árulják majd mint jelenleg.”
 • 1. Beth 2009. december 03. 23:53
  „Szerintem a pedagógusok is felvennék a köpenyt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 védett fogyasztó

Majdnem 400 vásárhelyi védett fogyasztót tart nyilván az Égáz-Dégáz Zrt., a Démásznál pedig 278 olyan ügyfél van, akit megillet ez a státus. Tovább olvasom