Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Olvasmányos történelem

A Napóleonról szóló első könyve után megjelent a mindszenti Pálinkó György második kötete, mely a második világháború eseményeit dolgozza fel. A 29 esztendős történelem szakos tanár elsősorban a fiataloknak ír, így művei inkább olvasmányosak, mint tudományosak.
A mindszenti Pálinkó Györgyöt már kiskorában érdekelte a történelem, így nem csoda, hogy ma felnőtt fejjel is ezzel foglalkozik. A 29 esztendős történelem szakos pedagógusnak most jelent meg a második kötete, amely a II. világháborúról szól.

– Ez a téma mindenkihez közel áll, mindenkinek van valamilyen szintű ismerete róla. A családomban is sok az olyan történet, amely erről a korszakról szól – fogalmazott a fiatal író. Az első könyve a történelem egyik nagy hadvezérét, Napóleont mutatta be, a mostaniban is részletesen kitér a II. világháborúban résztvevő katonai vezetőkre. Róluk a mű végén képes életrajz is olvasható.

Mivel elsősorban a fiataloknak, azon belül is a középiskolás korosztálynak írta a könyvet, ezért igen olvasmányos. A kötet átfogó képet ad a harcokról, illetve a hozzájuk kapcsolódó egyéb eseményekről. Külön kitér Magyarországra, valamint a magyar katonák külföldi csatáira.

A mű megszületését hosszú kutatómunka előzte meg. Pálinkó György rengeteg olyan könyvet olvasott el, amely ezt a kort elemzi. Emellett számos túlélővel is beszélgetett. Felhasználta még egykori iskolatársainak szakdolgozatát, valamint kutatásait is. Miután megjelent ez a könyve is, nem pihen. Már a harmadik művén dolgozik, amelyben bemutatja majd a világtörténelem jelentős birodalmait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János úgy véli, meg akarták félemlíteni

A jobb- és baloldali pártok vásárhelyi képviselői egyaránt elítélik Lázár János polgármester családi… Tovább olvasom