Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Önerőből kezdik el a szálloda építését

Hódmezővásárhely - Úgy tűnik, nincs más választásuk a 4 csillagos Ginkgo Szálloda építőinek Vásárhelyen, mint hogy önerőből elkezdik az beruházást. Bár a bankhitelről tavaly ősz óta folyamatosan tárgyalnak, egyelőre nem jutottak dűlőre – a pénzügyi válság a lehető legrosszabbkor jött számukra.
Novemberben számoltunk be arról, hogy jelentős uniós támogatást ítélt meg a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) a 4 csillagos Ginkgo Hotel építésére Vásárhelyen. Akkor még úgy tűnt, hogy heteken belül az SK SAS Projekt Ingatlanhasznosító és Fejlesztő Kft. kezébe kerülhet az a visszavonhatatlan banki ígérvény, amelynek birtokában megköti a támogatási szerződést az uniós pénzről, és elkezdődhet a beruházás. A pénzügyi válság azonban egyre mélyült azóta, és bár hat hónap eltelt, a hitelszerződést a mai napig sem sikerült megkötni.

Bár a befektetőknek most már van egy banki ajánlatuk, de bizonyos dolgokban egyelőre nem tudtak megegyezni a hitelintézettel, így folyamatosan tárgyalnak. Az idő azonban sürget, az eredeti tervek szerint a következő hetekben kellene elkezdeni az építkezést. Schleiffer Ervin, az egyik befektető lapunknak azt mondta: továbbra is optimisták, bíznak a megállapodásban, és most már ott tartanak, hogy a több százmilliós önerejüket felhasználva belevágnak az építkezésbe. Kérdésünkre, mi történik akkor, ha ezek után mégsem tudnak megállapodni, Schleiffer Ervin azt válaszolta: a remény hal meg utoljára.

Vásárhely központjában év elején végeztek a bontással. A helyszín készen áll az építkezésre, a bankhitel azonban még hiányzik. Fotó: Tésik Attila
Vásárhely központjában év elején végeztek a bontással. A helyszín készen áll az építkezésre, a bankhitel azonban még hiányzik. Fotó: Tésik Attila

A tervek szerint a 90 szobás hotel, amely az udvaron álló, több mint 80 esztendős Ginkgo biloba fáról kapja a nevét, nem wellness-szállodának épül, sokkal inkább a konferenciaturizmusra és a városnéző, valamint sportrendezvényekre érkező vendégekre számít. A beruházás előkészítése előtt természetesen számos tanulmány készült, ezek szerint a hotel legkevesebb 15 esztendőn belül térülhet meg.

Olvasóink írták

 • 4. nvidia 2010. augusztus 30. 21:03
  „Ginkgo hotel, szökőkút 2010 augusztus 27. (videó)
  http://www.youtube.com/watch?v=Jtvth0GlPVc”
 • 3. Norman_Bates 2009. május 15. 07:17
  „van egy pár ilyen érdekes nevű szálloda szerte a világba
  http://myginkgotree.com/?p=67
  http://www.ginkgohotel.eu/
  http://www.tongli.net/english/hotel/hotel_4.html”
 • 2. efje 2009. május 14. 17:22
  „Inkább épüljön önerőből, minthogy valami bank lehúzza őket a kamatokkal. A beruházás se fog többe kerülni, nem érdemes túlszámlázni ilyenkor. Szerintem nem kell sietniük, 2011 után kezdődik a jövés-menés a gázmezőkre, onnan számíthatnak törzsvendégekre. Sok sikert!”
 • 1. Én2 2009. május 14. 16:49
  „Jólteszi, az övék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városfejlesztő valóságshow-ban szerepel Vásárhely

Hódmezővásárhely - A mi kis városunk című településfejlesztő valóságshow-ban a polgármester által kijelölt utcáról vagy épületről kell ötletelni, látványtervet készíteni a két csapatnak. Tovább olvasom